Niektoré zo šiat princeznej Diany znova vydražia

NETKY.SK • 21 Február 2013, 09:57 • 2 min
Niektoré zo šiat princeznej Diany znova vydražia

Niektoré zo šiat princeznej Diany znova vydražia - Zaujímavosti Desať modelov šiat, ktoré nosila zosnulá princezná Diana, pôjde znova do dražby. Pôvodne ich vydražila samotná Diana v roku 1997 len niekoľko mesiacov pred svojím tragickým úmrtím.

slovakia

left justify in out

img

Desať modelov šiat, ktoré nosila zosnulá princezná Diana, pôjde znova do dražby. Pôvodne ich vydražila samotná Diana v roku 1997 len niekoľko mesiacov pred svojím tragickým úmrtím.

Nová aukcia sa uskutoční 19. marca v Londýne a budú sa na nej dať získať aj Dianine slávne šaty, v ktorých v roku 1985 tancovala v Bielom dome s hercom Johnom Travoltom. Ostatné šaty od návrhárov ako Zandra Rhodes, Catherine Walker alebo Bruce Oldfield mala Diana oblečené počas iných oficiálnych príležitostí, ako boli napríklad návštevy Rakúska, Austrálie, Brazílie, Indie alebo Južnej Kórey. V niektorých zas pózovala renomovaným fotografom Mario Testino a Lord Snowdon. 

Diana Spencer sa stala známou po zásnubách s britským korunným princom Charlesom. Krehkú blondínku si verejnosť okamžite zamilovala a Diana sa čoskoro po sobáši stala jednou z najznámejších osobností na svete a jedným z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny. Médiá i verejnosť ju dodnes nazývajú princezná Diana, hoci oficiálne takýto titul nikdy nemala. Jej skutočný titul bol princezná waleská, hovorievali jej však aj Princezná ľudu alebo Kráľovná sŕdc. Počas svojho života bola známa najmä dobročinnosťou. Jej filantropické aktivity ale zatieňovalo manželstvo plné škandálov s princom Charlesom, ktoré sa skončilo rozvodom. Dvojica rozchod oficiálne oznámila v decembri 1992 a rozvod uzavreli v roku 1996, Diana však naďalej ostala miláčikom verejnosti. V roku 1997 vyvolal obrovský záujem médií jej románik s egyptským filmovým producentom Dodim Al-Fayedom. Spolu s ním 31. augusta 1997 zahynula pri autonehode v Paríži, keď unikali pred paparazzmi. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies