Niekoľko tureckých miest vrátane Istanbulu a Ankary postihli výpadky elektriny

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 11:49 • 2 min
Niekoľko tureckých miest vrátane Istanbulu a Ankary postihli výpadky elektriny

ANKARA - Porucha v tureckej prenosovej sieti spôsobila dnes skoro ráno výpadky elektriny v niekoľkých mestách vrátane Istanbulu a metropoly Ankara. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Výpadok spôsobil zastavenie dopravy a narušil služby a chod podnikov, ktoré nemajú žiadny záložný zdroj elektrickej energie.
      

Turecká spoločnosť prevádzkujúca prenosovú sieť TEIAS uviedla, že za najhorší výpadok elektriny v krajine za posledné roky môže porucha v tureckej prenosovej sieti, píšu svetové tlačové agentúry.
      

Výpadky elektriny si vyžiadali zastavenie metra a električkovej dopravy v Istanbule, Ankare a troch ďalších veľkých mestách Turecka. Policajtov rozmiestnili na hlavné križovatky, kde pomáhajú riadiť dopravu, keďže semafory prestali fungovať. Hasiči mali plné ruky práce s vyslobodzovaním ľudí uviaznutých vo výťahoch.
     

 Premiér Ahmet Davutoglu na otázku, či výpadok elektriny mohol spôsobiť teroristický útok, odpovedal: "Všetky možnosti sa prešetrujú."
      

Minister energetiky Taner Yildiz vyhlásil: "Došlo k prevádzkovej poruche, k technickej poruche, alebo to bol kybernetický útok?... Podrobne to skúmame."
      

Yildiz dodal, že v niektorých provinciách sa už elektrina obnovuje.
      

Turecká spoločnosť TEIAS, prevádzkujúca prenosovú sieť, už skôr oznámila, že prebiehajú "technické inšpekcie" a že sa snaží o čo najskoršie obnovenie elektriny.  

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies