V Británii je prvou dávkou zaočkovaných už viac ako 85 % dospelej populácie

NETKY.SK • 2 Júl 2021, 21:19 • 2 min
V Británii je prvou dávkou zaočkovaných už viac ako 85 % dospelej populácie

LONDÝN - Počet obyvateľov Veľkej Británie, ktorí dostali prvú dávku očkovacej látky proti koronavírusu, už stúpol nad 45 miliónov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Znamená to, že prvú dávku vakcíny už dostalo 85,5 percenta dospelej populácie. Denný počet nových potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 pritom mierne klesol. Informuje o tom portál news.sky.com.

V piatok britskí zdravotníci nahlásili 27 125 nových infekcií, čo je oproti potvrdeným prípadom zo štvrtka mierny pokles. Za včerajší deň v krajine potvrdili 27 989 pozitívnych prípad, ktorý bol najvyšší od konca januára. Reprodukčné číslo sa pohybuje na úrovni 1,1 až 1,3.

 

img


Na britských ostrovoch je kompletne zaočkovaných viac ako 33,2 milióna ľudí, čiže 63,1 percenta dospelej populácie. Britský minister zdravotníctva Sajid Javid uviedol, že distribúcia vakcín je „fenomenálnym úspechom", ktorý zachránil „viac ako 27-tisíc životov".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies