Nie základniam NATO, skandovali ľudia pred americkou ambasádou v Bratislave

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 06:32 • 2 min
Nie základniam NATO, skandovali ľudia pred americkou ambasádou v Bratislave

BRATISLAVA - Nechceme NATO, chceme mier, či nie vojenským základniam kričalo dnes približne 400 nespokojných ľudí pred americkou ambasádou v Bratislave. Na Hviezdoslavovo námestie prišli dať o 17.00 h najavo svoj nesúhlas s umiestnením základne NATO na našom území či jednostranným informovaním o situácii na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Protestujúcich prišiel na námestie podporiť napríklad Ján Čarnogurský. "Keby nebolo rozširovania NATO na východ, nebolo by žiadnej ukrajinskej krízy," uviedol v príhovore pred davom. Naša krajiny by sa podľa jeho slov nemalo nechať vťahovať do konfliktu, ktorý nie je konfliktom Slovenska. So svojimi príhovormi vystúpili napríklad aj Eduard Chmelár či vysokoškolský profesor František Škvrnda.

 

 

Niektorí ľudia počas približne hodinového protestu držali v rukách slovenské zástavy. Na transparentoch mali napísané napríklad NATO rozdeľuje Slovanov.

 

Organizátori už avizovali, že v protestoch budú pokračovať. Ďalší zvolávajú na 26. 3. opäť pred americkú ambasádu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies