Mobilná aplikácia pomáha pacientom so zápalovým ochorením čriev

NETKY.SK • 18 Máj 2023, 19:45 • 2 min
Mobilná aplikácia pomáha pacientom so zápalovým ochorením čriev

RBATISLAVA - Pacientom so zápalovým ochorením čriev pomáha aj mobilná aplikácia IBD Pod Kontrolou.

slovakia

left justify in out

Pacientom so zápalovým ochorením čriev pomáha aj mobilná aplikácia IBD Pod Kontrolou.

 

"Pomáha pacientovi nielen manažovať svoje ochorenie, veľký podiel má aj na zlepšení adherencie a liečebného režimu, pretože poskytuje monitorovanie viacerých oblastí dôležitých na jeho dodržiavanie," povedala predsedníčka pacientskej organizácie Slovak Crohn Club Veronika Ivančíková. Pacienti v aplikácii podľa jej slov nájdu aj informácie a odpovede na rôzne otázky k ochoreniu. Môžu si v nej tiež zaznamenávať detaily o priebehu ochorenia, zdravotnom stave, nastaviť si notifikáciu, ktorá ich upozorní na užitie lieku či návštevu lekára.

 

Súčasťou je aj edukačná zóna, ktorá obsahuje užitočné informácie o ochorení. Aplikácia, ktorú Slovak Crohn Club vyvinula spoločne s ďalšou pacientskou organizáciou Pacienti IBD a súkromnou spoločnosťou, je voľne dostupná pre používateľov s operačnými programami iOS a Android. Na Slovensku a v Česku ju v súčasnosti využíva vyše 2000 pacientov.

 

img

rozhranie aplikácie IBD Pod Kontrolou



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies