Giro d'Italia má nového lídra, Sagan počas stúpania na Etnu šetril sily

NETKY.SK • 5 Október 2020, 17:20 • 2 min
Giro d'Italia má nového lídra, Sagan počas stúpania na Etnu šetril sily

TALIANSKO - Víťazom dnešnej etapy sa stal ekvádorsky jazdec Jonathan Caicedo z tímu EF Education First. Záver etapy tvorilo takmer 20-kilometrové stúpanie na Etnu. S ním sa najlepšie vyrovnal Caicedo, ktorý je v celkovej klasifikácii druhý a má rovnaký čas ako nový líder hodnotenia Portugalčan Joao Almeida (Deceuninck - Quick Step).

slovakia

left justify in out

V úniku bol takmer od začiatku

Na druhom mieste prišiel do cieľa domáci jazdec Giovanni Visconti (Vini Zabú - KTM) s odstupom 21 sekúnd, tretí skončil Belgičan Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) so stratou na víťaza 30 sekúnd. Caicedo s Viscontim boli s ďalšími jazdcami počas takmer celej pondelkovej 3. etapy v úniku a napokon ich snaha priniesla vytúžené ovocie.

 


"Je to splnenie veľkého sna. Vlani som mal veľa problémov a som rád, že som ich zvládol a teraz mám vo vrecku etapový triumf na Gire. V závere som sa snažil využiť svoje skúsenosti, do posledného okamihu som šetril sily a na útok som zvolil ten správny okamih," povedal Caicedo po dojazde priamo do mikrofónu Eurosportu.

 

Jedna z ťažších etáp 
Slovenský cyklista Peter Sagan bol pred pondelkom lídrom hodnotenia vrchárskej súťaže a na Etnu stúpal v modrom drese. Počas tohto stúpania šetril sily na ďalšie etapy a v cieli nebol ani štvrťhodinu po príchode Caiceda.

 

img


Smolu mal Brit Geraint Thomas z tímu Ineos Grenadiers, ktorý v úvode etapy spadol a v závere mal veľké problémy so stúpaním na Etnu a napokon na víťaza stratil viac ako 12 minút.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies