Remišová: Saková by mala zvážiť vyvodenie politickej zodpovednosti

NETKY.SK • 13 August 2021, 21:00 • 2 min
Remišová: Saková by mala zvážiť vyvodenie politickej zodpovednosti

BRATISLAVA - Vicepremiérka a líderka vládnej strany Za ľudí Veronika Remišová vyzvala bývalú ministerku vnútra SR Denisu Sakovú, aby zvážila vyvodenie politickej zodpovednosti v súvislosti vyšetrovaním Národnej kriminálnej agentúry.

slovakia

left justify in out

Uviedla to vo svojom stanovisku, ktoré poskytlo tlačové oddelenie jej strany. Zároveň dodala, že Saková by sa k situácii mala postaviť čelom. Saková v reakcii na medializované informácie, že polícia sa pri akcii zamerala na korupčnú trestnú činnosť aj na ministerstve vnútra, povedala, že nepozná a nikdy sa nestretla s nikým, kto bol medializovaný ako obvinený v rámci štvrtkovej policajnej akcie, pri ktorej obvinili spolu 11 osôb. Zároveň zdôraznila, že medzi obvinenými je kajúcnik známy vo viacerých prípadoch pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry Peter Petrov alias Tiger.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Saková naznačila, že špeciálna prokuratúra chráni Petra Petrova

 



„Pôsobenie zločineckej skupiny na rezorte Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej je vážnym signálom toho, ako vlády Smeru ohrozovali základné zákonné fungovanie štátnych inštitúcií. O to viac ma zaráža reakcia bývalej ministerky vnútra Sakovej, ktorá namiesto vysvetľovania praktík na rezorte vnútra pod jej vedením, útočí na prokuratúru a rozpráva o nejakých politických hrách,“ povedala Remišová.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Peter Kovařík: Santusová svojím prístupom zmarila vyšetrovanie

 

Podľa nej informácie o organizovanom zločine na kľúčových rezortov minulej vlády začínajú nadobúdať hrozivý rozmer. Doplnila, že v súčasnosti preverujú množstvo projektov a obstarávaní a zároveň plánujú po odbornej diskusii prijať súbor opatrení. Tie by mali v budúcnosti zabrániť rozkrádaniu a nadhodnocovaniu zákaziek. Spolu s Najvyšším kontrolným úradom plánuje hovoriť o možnostiach nastavenia pravidiel utajovaných projektov tak, aby sa účelovým utajovaním nevytváral priestor pre manipulácie a nadhodnocovanie zákaziek.

NAKA vo štvrtok 12. augusta zasahovala na viacerých miestach v Bratislavskom, Nitrianskom a v Trenčianskom kraji. Vyšetrovateľ obvinil 11 osôb vrátane Petra Petrova. Deväť osôb polícia aj zadržala, jedna osoba sa v čase akcie nachádzala mimo Slovenska a jedna osoba je v pátraní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies