NHL: Tréner DeBoer je napriek prehre hrdý na svojich zverencov

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:13 • 2 min
NHL: Tréner DeBoer je napriek prehre hrdý na svojich zverencov

SAN JOSE - Smútok zavládol v kabíne klubu San Jose Sharks po nedeľňajšom šiestom finálovom súboji finále play-off zámorskej NHL, v ktorom Pittsbugh zvíťazil 3:1 a celú sériu ovládol 4:2 na zápasy. Penguins sa tak tešia zo štvrtého Stanleyho pohára v klubovej histórii, prvého od júna 2009. V mužstve zo Západnej konferencie si na takýto tímový úspech musia ešte počkať.

slovakia

left justify in out

"V pravom rade chcem oceniť súpera. Pittsburgh väčšiu časť série diktoval hru, bol rýchlejší. V kombinácii s kvalitnou technikou je to dôvod, prečo sa teraz práve Pens tešia z trofeje," povedal po súboji hlavný kouč Sharks Peter DeBoer a pokračoval: "Som však veľmi hrdý na svojich chlapcov, ktorí šli na maximum a odovzdali na ľade všetko. Za ostatné dva týždne sme však neboli takí dobrí ako náš súper."

 

Sharks prehrávali po štyroch dueloch už 1:3 na zápasy a zdalo sa, že vo štvrtok v Pittsburghu už budú len účastníkmi oslavy Penguins. Nestalo sa a triumfom u súpera sa séria sťahovala k pobrežiu Tichého oceánu. "Stále sme verili, že s tým dokážeme niečo urobiť. Aj v šiestom súboji sme mali šance nakloniť misky váh na našu stranu. V prvej tretine sme nevyužili niekoľko prečíslení, takisto aj v druhej. Tam sme mali možnosť dostať sa do vedenia. Nepodarilo sa nám to a to rozhodlo. Musím však zopakovať, súper bol trochu lepší a triumfoval zaslúžene," pokračoval 48-ročný kouč, ktorý prišiel do San Jose pred práve skončenou sezónou. Predtým viedol ako hlavný kouč New Jersey Devils či Floridu Panthers.

 

Petrovi DeBoerovi je po skončení finále ľúto veteránov Joea Thorntona a Patricka Marleaua. Obaja 36-roční hokejisti totiž za "žralokov" odohrali množstvo sezón a až teraz sa im podaril prienik do finále play-off. Z neho však odchádzali so zvesenými hlavami. "Chlapci majú za sebou 106 zápasov v tejto sezóne a nalietali tisícky míľ. Vyhrať však môže len jeden tím. Na druhej strane, už prienik do finále bol pre nás veľkým úspechom. Málo ľudí totiž verilo, že postúpime do play-off. Potom nám skoro nik neveril v sérii s Los Angeles. A tak ďalej," poznamenal hlavný tréner. "Od založenia klubu Sharks nikdy neboli tak ďaleko. Síce sme teraz veľmi smutní z prehry, no s odstupom času si chlapci uvedomia, čo dosiahli a budú mať z toho radosť," dodal DeBoer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies