NHL: Senátori v Montreale aj za Marka Reedsa

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 13:08 • 2 min
NHL: Senátori v Montreale aj za Marka Reedsa

OTTAWA - Hokejová Ottawa má v týchto dňoch dve tváre - jedna sa teší z vybojovaného postupu do play-off NHL, druhá smúti za asistentom trénera Markom Reedsom, ktorý v utorok podľahol zhubnej chorobe.

slovakia

left justify in out

Bývalý hráč St. Louis Blues a Hartfordu Whalers zomrel v St. Louis vo veku 55 rokov. "Mark až do konca dokazoval, že má bojového ducha a charizmu," povedal majiteľ Senators Eugene Melnyk a generálny manažér klubu Bryan Murray, ktorý tiež trpí rakovinou, ho doplnil: "Odišiel dôležitý člen našej hokejovej rodiny."

 

Reedsa v roku 1979 draftovalo St. Louis v piatom kole. V NHL nastúpil na 365 stretnutí. Asistentom trénera v Ottawe bol od roku 2011. Rodák z Toronta v sezóne pred tým priviedol tím Owen Sound Attack k víťazstvu v OHL a hral s ním o Memorial Cup, na trofej si však jeho zverenci nesiahli. 

 

"Mark zasvätil 35 rokov desiatim rôznym angažmánom v šiestich rôznych súťažiach a NHL prežíva smútok z jeho odchodu spolu so všetkými, čo si spomínajú na jeho obetavosť a oddanosť," povedal komisár NHL Gary Bettman. 


Ottawa vstúpi do play-off v stredu v Montreale. "Pokúsime sa vyhrať. Tak by to chcel aj Reeds. Dať do hry všetko, víťaziť a nevzdávať sa ako v boji o play-off, to je to jediné, čo môžeme pre neho ešte urobiť," povedal center Senators Kyle Turris. "Osobne môžem povedať, že zo mňa spravil lepšieho hokejistu. Veľmi si ho vážim. Bol to veľký tréner a ešte lepší chlapík a priateľ. Rozdával radosť a dal tomuto mužstvu súčasnú tvár," pridal sa kapitán tímu Erik Karlsson. Najemotívnejšie však prežíva situáciu tréner Dave Cameron: "Keď Mark ochorel, moje srdce ochorelo s ním. Teraz je zlomené." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies