Materstvom získala celosvetový úspech

NETKY.SK • 9 September 2020, 07:09 • 2 min
Materstvom získala celosvetový úspech

Nech sa páči, toto je svet matky bez ružového prifarbenia. Kým má manžel záľubu v dômyselných strojoch a deti skúšajú, kto koho skôr znesie zo sveta, ona chce jediné. Zišla by sa jej chvíľa oddychu a, áno, aj trochu vína.

slovakia

left justify in out

Získava nadprirodzené schopnosti
V materstve sa človek priučí všeličo. Naučí sa používať hlas inak ako zvyčajne, pretože prekričať ten rev si vyžaduje naozaj odolné hrdlo. Získava nadprirodzené schopnosti, pretože kým varí, musí byť sekundu čo sekundu v strehu, aby dieťa lezúce do výšky stihla rýchlo zložiť opäť na zem.


A to ani nevravím o tom, že jej treťou rukou sa stáva metla a že si musí zvyknúť na skutočnosť, že akonáhle sa pekne upraví, oblečie a nalíči, postaví sa pred ňu dieťa s takými lepkavými rukami, že by nimi lepilo azda aj silnejšie než to najkvalitnejšie lepidlo a zničí jej námahu.


Niet sa teda čo čudovať, že autorka Gill Sims si potrebovala vyliať materstvom zmenenú dušu a rozliať ju na papier a poslať do celého sveta.


Hľadá mladosť
Kto je tá pozoruhodná žena a aká osobnosť sa skrýva za menom Gill Sims?


Je to autorka a ilustrátorka nesmierne úspešného blogu aj facebookovej stránky Jane and Peter. Z irónie nabitých riadkov sa zrodilo niekoľko kníh a čitatelia ich buď milujú, alebo nenávidia. Nenávisť pritom vychádza najmä z odsudzovania, pretože kritici tvrdia, že by sa nemala chvastať, ak jej to v materstve, jemne povedané, občas nevychádza.


Gill Sims žije v Škótsku a okrem dvoch detí a manžela, jej spoločnosť robí aj pes. Podľa jej vyjadrení je to práve on, teriér, čo určuje pravidlá v domácnosti.


To, čo obľubuje, je také pestré ako život sám.


Nepohŕdne večerným pohárikom vína, to veru nie.


Rovnako rada má mrhanie času, a kde sa to dá predsa lepšie docieliť, ak nie na facebooku, to by jej hádam potvrdila väčšina.
Trápi ju jej stratená mladosť, a preto sa ju pokúša zo všetkých síl vypátrať. Aký spôsob si na to zvolila, to nepriznala, takže ostáva len hádať a domnievať sa.


No a opletačky má aj už so spomínaným psom. Ten sa totiž neraz vyberie na akúsi utajenú zábavnú cestu a vtedy sa Gill Sims musí zdvihnúť a jednoducho hľadať dovtedy, kým ho nenájde.


Prečo?
Do slovenčiny sa doposiaľ preložili tri jej romány a o oboch sa dá prehlásiť, že kto sa chce smiať, nasmeje sa do sýtosti. A kto chce posudzovať, dôvodov bude mať viac ako dosť.


Prečo mama pije a Prečo mama nadáva? To sa čitateľ dozvie, keď dá autorke Gill Sims šancu a bude možno prekvapený, čo zistí. Alebo aj nie, záleží na...



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies