Zrušili termín hlavného pojednávania v kauze Kuciak. Čo sa stalo?

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 14:18 • 2 min
Zrušili termín hlavného pojednávania v kauze Kuciak. Čo sa stalo?

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) zrušil termín hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenice Martiny Kušnírovej a prípravy vrážd prokurátorov. Pokračovať malo budúci týždeň.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je námietka zaujatosti voči členom senátu zo strany prokurátora. TASR o tom informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Pojednávanie malo pôvodne pokračovať od pondelka do stredy (28. - 29. 3.). „O námietke zaujatosti súd bude rozhodovať na neverejnom zasadnutí dňa 28. marca 2022, keď budú oznámené aj nové termíny hlavného pojednávania,“ ozrejmila Kudjáková.

 

img

ÚŠP

 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal vo štvrtok námietku zaujatosti voči sudcom Ružene Sabovej a Rastislavovi Stierankovi, teda predsedníčke senátu a členovi senátu v kauze Kuciak. Odvoláva sa na nedávne rozhodnutia Najvyššieho súdu SR o vylúčení sudkyne Pamely Záleskej v tejto trestnej veci.

 

Proces v kauze vraždy Kuciaka a jeho snúbenice opätovne otvorili na ŠTS vo februári 2022. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

 

Prečítajte si tiež: NAKA obvinila Jána Slotu!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies