NHL: Jágr sa dostal v tabuľke strelcov pred Esposita

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 10:05 • 2 min
NHL: Jágr sa dostal v tabuľke strelcov pred Esposita

SUNRISE - Český veterán Jaromír Jágr sa so 718 gólmi dostal pred Phila Esposita na piate miesto v historických tabuľkách strelcov hokejovej NHL. Útočník Floridy Panthers sa odpútal od ďalšej legendy vďaka presnému zásahu do siete Detroitu vo štvrtkovom zápase. Florida si výhrou 3:1 udržala šancu na postup do play-off.

slovakia

left justify in out

Jágr hrá po prestupe z New Jersey v útoku s mladíkmi Jonathanom Huberdeauom a Aleksandrom Barkovom. "Sú mladí a ja tiež. Ešte budem hrať veľa zápasov," poznamenal s úsmevom 43-ročný Jágr.

 

Čech sa vo štvrtok presadil strelou zápästím z ľavého kruhu na vhadzovanie a prekonal krajana Petra Mrázka. Bol to jeho trinásty presný zásah v sezóne a druhý v drese Floridy po výmene z New Jersey. Jágra teraz delí len trinásť gólov od štvrtého najlepšieho strelca histórie NHL Marcela Dionneho. Vo štvrtok bol blízko aj k druhému presnému zásahu, ale puk smerujúci do bránky ešte stihol tečovať Brandon Pirri a Jágrovi pripísali len asistenciu. "Takto sa hrá o play-off. Dnes nás podržal fantastický Roberto Luongo. Je skvelé, že sa učíme vyhrávať zápasy, v ktorých vedieme," uviedol Jágr.

Historické poradie strelcov NHL: 1. Wayne Gretzky 894 gólov, 2. Gordie Howe 801, 3. Brett Hull 741, 4. Marcel Dionne 731, 5. Jaromír Jágr 718, 6. Phil Esposito 717



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies