NHL: Detroit mení útoky, Tatar so Sheahanom a Nyquistom

NETKY.SK • 20 Október 2015, 12:11 • 2 min
NHL: Detroit mení útoky, Tatar so Sheahanom a Nyquistom

DETROIT - Tréner hokejistov Detroitu Red Wings Jeff Blashill nie je spokojný s ofenzívnym prejavom svojho tímu a preto sa rozhodol pomiešať formácie. Slovenský krídelník Tomáš Tatar tak už nebude spolupracovať s centrom Bradom Richardsom, ale v noci na štvrtok v dueli NHL proti Edmontonu Oilers sa predstaví v útoku s Rileym Sheahanom a Gustavom Nyquistom.

slovakia

left justify in out

Tatar hral s Richarsom už v predsezónnej príprave a spolupráca im fungovala dobre. Po piatich zápasoch sezóny však ani jeden z nich ešte neskóroval a obaja si pripísali iba po dva body za asistencie. Ofenzívu "červených krídel" tak v úvode novej sezóny ťahá v podstate len prvá "lajna" Dylan Larkin, Henrik Zetterberg a Justin Abdelkader, ktorá zaznamenala dokopy osem gólov a 20 bodov.

 

Dvadsaťštyriročný Slovák nastupoval so Sheahanom a Nyquistom už pred dvomi rokmi, keď nazbieral 39 bodov (19+20) a definitívne sa presadil v prvom tíme Detroitu. Richards bude hrať s Darrenom Helmom a fínskym mladíkom Teemu Pulkkinenom.

 

"Myslím si, že musíme hrať lepšie ako tím. Zetterbergova lajna je produktívna, no potrebujeme, aby zabrali aj ďalšie. Musíme sa pokúsiť nájsť správnu kombináciu, správnu chémiu. Spravili sme zmeny a uvidíme, ako to pôjde. Zároveň chceme, aby mali hráči s väčším potenciálom viac minút na ľade," povedal Blashill pre mlive.com.

 

Tatar, ktorý bol v uplynulej sezóne najlepší strelec klubu s 29 gólmi, zaznamenal v doterajších piatich dueloch iba päť striel. "Celá naša lajna nie je produktívna. Prvá hrá veľmi dobre, ťahajú nás. Aj ostatné musia viac zabrať. Hrať jednoduchšie. Ak to nejde, musíš viac strieľať. Sezóna je dlhá, toto je len štart, takže sa príliš neznepokojujem," povedal Tatar. Vlani sa mu taktiež nevydaril úvod ročníka, v prvých 9 dueloch získal len jeden bod za gól, sezónu však zakončil s osobným maximom 59 bodov (29+27). Ďalšie štyri pridal v play off (3+1).

 

Podobne to vidí aj Richards. "Ešte nás čaká veľa zápasov. Frustrácia nenarobí veľa dobrého. Možno pred 15 rokmi, ale odvtedy som si prešiel mnohými päťzápasovými sériami, keď sa mi nedarilo tak, akoby som chcel. Ešte stále vidím niektoré veci na hre tímu, ktoré pre mňa nie sú prirodzené. Hneď ako budú, nemusíte o nich premýšľať a robíte veci rýchlejšie," uviedol tridsaťpäťročný center, ktorý prišiel do Detroitu pred sezónou z Chicaga.

 

"Myslím si, že sa trochu naháňali za pukom, preto sme sa rozhodli pre zmenu. Uvidíme, či nájdeme lepšiu chémiu. Obaja sa snažili, ale z nejakého dôvodu nedržali dosť puk, aby niečo vytvorili," povedal pre mlive.com Blashill.

 

Detroit vyhral úvodné tri zápasy, v ďalších dvoch však ťahal za kratší koniec a tak figuruje na 8. priečke Východnej konferencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies