NHL: Chicago kráča ruskou cestou, po Anisimovi získalo aj Tichonova

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 09:18 • 2 min
NHL: Chicago kráča ruskou cestou, po Anisimovi získalo aj Tichonova

CHICAGO - Úradujúci víťaz Stanley Cupu Chicago Blackhawks sa vydal ruskou cestou. Krátko po zisku pohára angažoval až troch útočníkov zbornej - najprv si upísal Artemija Panarina, pred otvorením trhu s voľnými hráčmi získal výmenou z Columbusu Arťoma Anisimova a v stredu dotiahol aj príchod Viktora Tichonova, ktorý tak opätovne skúsi šťastie v NHL.

slovakia

left justify in out

Tichonov sa vracia do zámorskej profiligy po šiestich rokoch. Dvadsaťsedemročného krídelníka draftoval v 1. kole Phoenix, za ktorý odohral v sezóne 2008/2009 61 zápasov so ziskom 16 bodov. Keďže "kojoti" ho ďalší rok plánovali nechať na farme, rozhodol sa radšej vrátiť do rodnej krajiny. Uplynulé štyri sezóny pôsobil v SKA Petrohrad, kde sa vypracoval medzi hlavných ofenzívnych ťahúňov mužstva. Stal sa aj oporou zbornej, vlani na MS v Minsku výraznou mierou prispel k zisku zlata, tento rok si z Prahy odniesol striebornú medailu. Po vypršaní zmluvy s Petrohradom podpísal ako voľný hráč s Chicagom ročný kontrakt na 1,04 milióna dolárov.

 

Rovnako starého Anisimova získali "jastrabi" spolu so slovenským útočníkom Markom Daňom v rámci výmeny za Brandona Saada. Generálny manažér Chicaga Stan Bowman prezradil, že po robustnom centrovi "poškuľoval" už dlhší čas. Teraz mu hneď po trejde ponúkol päťročné predĺženie zmluvy, ktoré ho udrží v Chicagu až do sezóny 2020/2021.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies