NHL: Černák sa vrátil do zostavy, Tampa Bay ukončila sériu prehier

NETKY.SK • 8 Marec 2023, 08:34 • 2 min
NHL: Černák sa vrátil do zostavy, Tampa Bay ukončila sériu prehier

NEW YORK - Slovenský hokejista Erik Černák sa po dvojzápasovej absencii zapríčinenej zranením nohy vrátil v noci na stredu do zostavy Tampy Bay. Jeho tím ukončil sériu piatich prehier v NHL, keď zdolal doma Philadelphiu 5:2. V akcii bol aj Tomáš Tatar, ktorého New Jersey podľahlo Torontu 3:4.

slovakia

left justify in out

Černák vynechal uplynulé dva duely pre zranenie nohy, ktoré utrpel pri blokovaní strely v noci na sobotu v zápase s Pittsburghom. Proti Flyers bol späť v zostave Lightning, v druhej obrannej dvojici odohral 20:55 min., prezentoval sa jednou strelou na bránku, tromi hitmi, zblokoval päť striel súpera a pripísal si plusový bod. Alex Killorn a Nikita Kučerov sa na triumfe "bleskov" podieľali zhodne dvomi gólmi a asistenciou, Michail Sergačov mal dve asistencie a brankár Andrej Vasilevskij prispel 33 úspešnými zákrokmi. Kým Černák sa do zostavy vlaňajšieho finalistu vrátil, iný dôležitý obranca Tampe vypadol, pre zranenie v dolnej časti tela nehral Švéd Victor Hedman.

 

img

 

New Jersey prehralo doma s Torontom, Maple Leafs rozhodli o svojom víťazstve v závere tretej tretiny gólmi Austona Matthewsa a Michaela Buntinga, ktoré delili iba 1:57 minúty. Devils nestačili ani tri body Erika Haulu (2+1) a Ondřeja Paláta (1+2). Tatar odohral v prvom útoku "diablov" 14:50 min., vyslal jednu strelu na bránku, zaznamenal jeden hit a duel dokončil s dvomi mínuskami. Calgary v zostave bez slovenského útočníka Adama Ružičku zvládlo dôležitý duel na ľade Minnesoty, kde zvíťazilo 1:0 po samostatných nájazdoch. Montreal, ktorému do konca sezóny chýba zranený slovenský útočník Juraj Slafkovský, prehral doma s Carolinou 3:4 po nájazdoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies