„Ruská bojová loď, choď do r**i!“ V Prahe aktivisti premenovali Ruskú ulicu na hrdinský výrok ukrajinského vojaka

NETKY.SK • 7 Marec 2022, 11:26 • 2 min
„Ruská bojová loď, choď do r**i!“ V Prahe aktivisti premenovali Ruskú ulicu na hrdinský výrok ukrajinského vojaka

Obyvatelia Prahy vo veľkom vyjadrujú solidaritu Ukrajine a nesúhlasia s ruskou inváziou, ktorá trvá už viac ako týždeň.

slovakia

left justify in out

V mestskej časti Vršovice - Praha 10 vyvesili tabule, na ktorých aktivisti premenovali Ruskú ulicu na virálny hrdinský Výrok ukrajinského vojaka, ktorý spoločne so svojou skupinou bránil Hadí Ostrov v Čiernom mori pred inváziou ruskej lode.  

 
Na pôvodných plechových tabuliach je dnes nalepený nápisRuská válečná lodi, jdi do prdele, Vršovice - Praha 10”. Ľudia nápis zdieľajú na rôznych sociálnych sieťach.  

 

img

 

Spomínaný záznam komunikácie medzi ruskou bojovou loďou a obrancami Hadieho ostrova, z ktorej výrok pochádza, obletel sociálne siete naprieč celým svetom. Na zverejnenom videu možno počuť oznámenie ruskej lode o jej prejazde a zároveň varovanie a výzvu na zloženie zbraní pod hrozbou útoku.  

 

 

„Sme Ruská vojnová loď. Vyzývame vás na zloženie zbraní, vzdajte sa. Zabránite tým krviprelievaniu a zbytočným obetiam. V opačnom prípade vás budeme ostreľovať,” znie na videu z megafónu ruskej bojovej lode.  

 

Na zázname počuť ukrajinského vojaka, ktorý hovorí „Tak a je to... Mal by som im povedať, nech idú do r**i?” Na čo mu kolega odpovie: „Hm... pre istotu.” Vojak teda odpovie „Ruská bojová loď, choď do r**i.”  
 

 

Obyvatelia Prahy vyjadrujú solidaritu Ukrajine a nesúhlasia s ruskou inváziou, ktorá trvá už viac ako týždeň. V reakcii na ňu už mestská časť Praha 6 požiadala o premenovanie časti Korunovačnej ulice, kde sídli ruská ambasáda. Chcú ju premenovať na Ulicu ukrajinských hrdinov. Podľa starostu mestskej časti Praha 6 Ondřeja Kolářa by sa nového mena mohol dočkať aj mosť spájajúci Prahu 6 s Prahou 7.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies