Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

NETKY.SK • 22 September 2023, 17:00 • 2 min
Dudinské vinobranie láka aj domácimi odrodami

Oberačková sezóna je v plnom prúde, po všetkých kútoch Slovenska sa konajú pestré slávnosti, spojené s darmi našich vinohradov. Výnimkou nie je ani Hont, známy kvalitnými vínami a bohatými vinárskymi tradíciami.

slovakia

left justify in out

Už zajtra – 23. septembra sa o tom môžete presvedčiť na 16. ročníku tradičného Dudinského vinobrania. Podujatie si za tie roky získalo obľubu medzi kúpeľnými hosťami, domácimi aj návštevníkmi Hontu.

Aj tento rok bude možnosť ochutnať desiatky výborných vín, vinobranie bude kultúrny program pre všetky generácie. Na svoje si prídu milovníci vína, burčiaku, ale aj tradičných gastronomických dobrôt.

Ľudová hudba, tanečné vystúpenie, ukážky šikovnosti tradičných remeselníkov, ale aj príjemné posedenia pri vínku a príjemnom septembrovom slnku – to všetko vytvorí v známom kúpeľnom mestečku opäť pohodovú a nezabudnuteľnú atmosféru.

Na podujatí sa predstavia najmä malé rodinné vinárstva s niekoľkogeneračnou tradíciou, ťahákom by mala byť možnosť ochutnať domáce tunajšie odrody, ako Hontianske samorodé, alebo Pesecká leánka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
24 hodín
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies