Neznámi militanti odpálili najmenej jednu raketu na územie Izraela

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 07:50 • 2 min
Neznámi militanti odpálili najmenej jednu raketu na územie Izraela

GAZA - Najmenej jedna raketa dopadla dnes večer na juh Izraela po tom, ako ju odpálili z pásma Gazy neznámi militanti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na izraelskú políciu.

slovakia

left justify in out

Zvyšky jednej z rakiet našli v blízkosti prístavného mesta Ašdod, ležiaceho približne 20 kilometrov severne od pásma Gazy, uviedol hovorca izraelskej záchrannej služby. Izraelskí činitelia a ozbrojené sily potvrdili, že pri útoku nedošlo k žiadnym škodám ani obetiam na životoch. V niekoľkých komunitách na juhu Izraela však zneli sirény.

 

Izraelské médiá pôvodne informovali, že na územie Izraela dopadlo najmenej päť rakiet. Následne však uviedli, že elektronické snímače, ktoré sledujú odpaľovanie rakiet, zrejme spustili falošný poplach.

 

K zodpovednosti za dnešný útok sa bezprostredne neprihlásila žiadna militantná skupina. Izraelské médiá tiež priniesli dohady o tom, že raketa nebola primárne určená na zasiahnutie izraelského územia.

 

Palestínske hnutie Hamas - islamistická militantná skupina ovládajúca pásmo Gazy - ostreľovala Izrael za posledný rok tisícami rakiet. Raketová paľba však ustúpila od konca vlaňajšej vojny medzi palestínskou stranou a Izraelom. Tento ozbrojený konflikt si vyžiadal životy vyše 2200 Palestínčanov, prevažne civilistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies