Nezadaných ľudí oproti minulosti pribúda

NETKY.SK • 24 August 2013, 16:15 • 2 min
Nezadaných ľudí oproti minulosti pribúda

BRATISLAVA - Tento fenomén zaznamenal rozmach po roku 1989. Špeciálnou skupinou sú takzvané "Husákove deti", teda dnešní tridsiatnici.

slovakia

left justify in out

Mužov a žien bez záväzkov oproti minulosti výrazne pribúda, a to v celej Európe, Slovensko nevynímajúc. Podľa Štatistického úradu SR sa počet nezadaných ľudí -slobodných, rozvedených alebo ovdovených - za posledných 13 rokov zdvojnásobil.

Minulý rok bolo na Slovensku mimo manželstva okolo 1,2 milióna ľudí v pomere 53 percent mužov a 47 percent žien. V skupine slobodných je pomer mužov voči ženám 6:4, čo celkovo predstavuje 780.000. Najrýchlejší nárast nezadaných ľudí je vo veku medzi 30 a 40 rokov a po 55. Pribúda tiež počet rozvedených.

"Aj keď mnohí vnímajú 'singles' ako životný štýl, väčšina z týchto ľudí nechce zostať samými navždy. Plánujú najskôr rozbehnúť kariéru a potom zakladať rodinu. No keď sa zastavia, často zistia, že to vôbec nie je jednoduché. Príležitostí na nájdenie si partnera je minimum," priblížila psychologička Zdenka Némethová s tým, že ako nezadaní žijú často vzdelaní a úspešní ľudia, ktorí chcú seberovného partnera. "Keďže ho nenachádzajú, pribúda nám v spoločnosti skupina ľudí, ktorí síce zdanlivo majú všetko, ale nie sú šťastní," dodala.

Tento fenomén zaznamenal rozmach po roku 1989. Špeciálnou skupinou sú takzvané "Husákove deti",teda dnešní tridsiatnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies