Slovenský spevák Karol Duchoň je úspešný aj desiatky rokov po smrti

NETKY.SK • 2 August 2023, 12:44 • 2 min
Slovenský spevák Karol Duchoň je úspešný aj desiatky rokov po smrti

Bratislava-Charizmatický interpret populárnej hudby s nezameniteľným hlasom aj dnes vypredáva sály

slovakia

left justify in out

Rodáka z Galanty od mladosti uchvátila hudba a spev. Už po absolvovaní základnej školy bolo jasné, kam sa budú uberať jeho kroky. Osud chcel, aby sa po čase opäť stretol so spolužiačkou Evou Mázikovou, tiež galantskou rodáčkou. Karol Duchoň sa spevu, hre na gitaru a hudbe venoval čoraz viac, až muzike absolútne prepadol. Na československú hudobnú scénu doslova vtrhol so svojím nezameniteľným hlasom. Publikum očarúval počas koncertov aj vystúpení. Účinkoval i so spevákom Robom Kazíkom, Evou Mázikovou, Evou Kostolányiovou. Karol Duchoň zanechal po sebe krásne piesne, ktoré si pospevujú staršie aj súčasné generácie. V našom hlavnom meste na jeho počesť naskúšali aj muzikál, ktorý predvádzajú slovenskému publiku. 

 


Karol Duchoň bol významný slovenský spevák a hudobník. Narodil sa 21. apríla 1950 v Galante. Jeho hlas bol unikátny, silný a plný, azda aj preto si získal priazeň poslucháčov nielen doma, ale aj v zahraničí. Medzi jeho najznámejšie sklady patrí Šiel šiel alebo Mám ťa rád, ktoré majú dnes na YouTube milióny zhliadnutí. Karol Duchoň zomrel 5. novembra 1985. Jeho piesne však znova ožili v muzikáli Na srdci mi hraj!, ktorý má naozaj autentického protagonistu. Duchoň má úspech aj 40 rokov po smrti. Muzikál Na srdci mi hraj! má za sebou už desiatky predstavení, ktoré u divákov zožali veľký úspech. A niet sa čomu čudovať! Herecké obsadenie je hviezdne, výkony dych berúce.

 

Legendárne hity hudobnej legendy zaspieval operný spevák Martin Gyimesi, ktorý si pre svoju autentickosť získal srdcia divákov. Spevák dokonca oklamal aj samotnú Duchoňovu dcéru: „Ja som na tom predstavení bola už päťkrát. Rada sa chodím pozerať hlavne na Martina. Tá charizma, ktorú on má, veď to je čistý môj otec. Hlavne ten úsmev! S mojou maminou počas predstavenia do seba štucháme, lebo nechápeme, ako môže byť niekto taký autentický. On má jeho pohyby tak naštudované, že sme z neho v nemom úžase,” hovorí Dada Duchoňová.

V sobotu 29. júla 2023 muzikál prišiel na amfiteáter do Východnej. Lístky sa vypredali rýchlosťou svetla, o čom svedčila aj početnosť divákov, ktorých spevácke výkony Martina Gyimesiho nenechali chladnými. Diváci dokonca upchali diaľnicu pred Východnou. Začiatok predstavenia sa musel preto posunúť.

 

Divadelné predstavenie Na srdci mi hraj! má za sebou vystúpenia na amfiteátroch v rôznych mestách. Predstavenie divákov tak uchvátilo, že rýchlo nabralo na popularite a tvorcovia sa rozhodli pridať predstavenia v Bratislave aj na jeseň 2023. To však nie je všetko! Muzikál si budete môcť užiť v repríze aj počas roka 2024, kedy obehne amfiteátre po celom Slovensku ešte raz. Vstupenky na jesenné predstavenia môžete zakúpiť už dnes. https://www.nasrdcimihraj.sk/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies