Newyorské letisko LaGuardia otvorilo po nehode lietadla aj druhú dráhu

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 19:16 • 2 min
Newyorské letisko LaGuardia otvorilo po nehode lietadla aj druhú dráhu

NEW YORK - Na newyorskom letisku LaGuardia dnes opätovne spojazdnili aj druhú letovú dráhu po tom, ako sa žeriavom podarilo odtiahnuť vrak lietadla, ktoré tam vo štvrtok havarovalo so 130 ľuďmi na palube. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa newyorskej správy prístavov jednu z pristávacích dráh otvorili už tri hodiny po nehode lietadla, druhú spojazdnili dnes okolo 10.30 h miestneho času (16.30 h SEČ).
     

Havarované lietadlo spoločnosti Delta Air Lines odtiahli žeriavy do hangáru. Národný úrad pre bezpečnosť dopravy (NTSB) plánuje získať letové dáta i záznamy rozhovorov z pilotnej kabíny a zdokumentovať poškodenie lietadla.
     

Dopravné lietadlo spoločnosti Delta Air Lines so 125 cestujúcimi a piatimi členmi posádky na palube zišlo z dráhy vplyvom nepriaznivého počasia. Následne prerazilo ochranný drôtený plot, pričom sa mu odlomilo jedno z krídel a začalo z neho vytekať palivo. Pri nehode sa ľahko zranilo šesť ľudí.
   

 Cestujúcich evakuovali z poškodeného stroja pomocou nafukovacej šmýkačky. Zo snehom pokrytej rolovacej dráhy ich za asistencie záchranárov postupne autobusmi prepravili k budove terminálu.
     

Príčina incidentu zatiaľ nie je známa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies