Nad Kyjevom zostrelila protivzdušná obrana vyše 40 objektov

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 09:15 • 2 min
Nad Kyjevom zostrelila protivzdušná obrana vyše 40 objektov

KYJEV - Protivzdušná obrana v meste Kyjev zničila v noci na pondelok pri mohutnom útoku ruských inváznych síl viac ako 40 dronov a rakiet.

slovakia

left justify in out

Protivzdušná obrana v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev zničila v noci na pondelok pri útoku ruských inváznych síl viac ako 40 dronov a rakiet. Informovala o tom ruskojazyčná verzia BBC o odvolaním sa na šéfa kyjevskej vojenskej správy Serhija Popka.

 

Podľa neho nepriateľ nasadil do útoku drony iránskej výroby Šahíd-136, riadené strely iránskej výroby a takmer súčasne s tým odpálili lietadlá TU-95MS z oblasti Kaspického mora riadené strely, pravdepodobne Ch-101/555. "Útok na hlavné mesto bol preto kombinovaný z rôznych smerov,“ napísal Popko na platforme Telegram. Doplnil, že nedošlo k žiadnym vážnym škodám a neboli hlásení mŕtvi ani zranení.

 

img

lietadlo typu TU-95MS

 

Starosta Kyjeva Vitalij Kličko informoval, že v štvrti Podiľskij bola v dôsledku padajúcich úlomkov poškodená strecha jednopodlažného súkromného domu. V inej štvrti spôsobili úlomky požiar opustenej budovy. Ide už o 15. útok ruských síl na Kyjev od začiatku mája a druhý po sebe nasledujúci nočný útok. Výbuchy bolo v noci počuť aj v prístavnom meste Odesa. V pondelok večer bol v niektorých oblastiach na východe Ukrajiny vyhlásený letecký poplach, ktorý sa neskôr rozšíril na celé jej územie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies