Bývalý šéf polície bol pripravený na svoje zadržanie a obvinenie

NETKY.SK • 23 Február 2021, 09:01 • 2 min
Bývalý šéf polície bol pripravený na svoje zadržanie a obvinenie

BRATISLAVA - Bývalý policajný prezident Tibor G. bol pripravený na to, že ho zadržia a obvinia.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej píše denník Sme, konštatoval to sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka, keď zamietol žiadosť obvineného o zmiernenie kolúznej väzby. Tibor G. podľa denníka odmietol prezradiť, kto mu dané informácie posunul. Zdrojom bol podľa sudcu aj bývalý minister vnútra za Smer - sociálnu demokraciu (Smer-SD) Robert Kaliňák.

Na otázku, odkiaľ informácie má, Tibor G. odpovedal, že od bývalých kolegov, teda členov Policajného zboru," píše Sme. S bývalým ministrom vnútra sa denníku spojiť nepodarilo. „Mal vypnutý telefón a na SMS nereagoval," uviedol denník. Očakávaniu zadržania zo strany Tibora G. však podľa sudcu nasvedčuje okrem iného aj „dôkladná pripravenosť osobných vecí zo strany obvineného pri jeho zadržaní".

 

img

Sme pripomína, že Tibor G. je podozrivý z účasti v organizovanej skupine, ktorej hlavou bol jeho vzdialený príbuzný oligarcha Norbert B. „Dvojica postupne podľa vyšetrovateľov dosadila svojich ľudí do kľúčových pozícií v polícii a vedela tak manipulovať s vyšetrovaním rôznych káuz," dodáva Sme s tým, že v tejto kauze figuruje 18 obvinených.

 

Súvisiaci článok: Tiborovi Gašparovi, Norbertovi Bödörovi a jeho komandu zablokovali majetok
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies