Túžite po luxuse v interiéri? Skúste predĺžiť životnosť drevenej podlahy

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 14:49 • 2 min
Túžite po luxuse v interiéri? Skúste predĺžiť životnosť drevenej podlahy

Pohrávate sa s myšlienkou položiť si doma parkety alebo drevenú podlahu, no zároveň sa pýtate, ako dlho vám tento typ podlahovej krytiny vlastne vydrží? Potom určite čítajte ďalej, pretože v tomto článku vám prezradíme, ako dlho vám v priemere parkety vydržia a ako môžete ich životnosť predĺžiť bez väčšej námahy.

slovakia

left justify in out

Ide o stále veľmi obľúbený doplnok interiéru, o ktorý, ak sa budete dobre starať, vám zaistí luxus a príjemnú atmosféru po celý život.

 

Kvalitné drevené parkety sú základ vašej spokojnosti

 

Parkety sa v obytných budovách začali používať už v 19. storočí. Keď však o tejto podlahovej krytine hovoríme dnes, znamená to veľmi kvalitné drevené parkety, ktoré dostanete v mnohých rôznych druhoch dreva, farieb a vzorov. V súčasnosti sa parkety do príslušných priestorov dopravia už prefabrikované. V minulosti bolo treba jednotlivé parketové diely na mieste zlepiť a pribiť. Dnes je všetko oveľa jednoduchšie a kvalitné drevené parkety sa stávajú základom vašej spokojnosti.

 

img

 

Nepodceňujte dôležité faktory

 

Dá sa predpokladať, že „normálna“ parketová podlaha vám môže pri správnej starostlivosti vydržať približne 30-40 rokov. Treba však povedať, že vždy tak trochu záleží na tom, ako dobre sa o svoje parkety staráte. Rozhodujúce slovo má aj cena. Lacnejšie drevené podlahy majú tendenciu vydržať menej, drahé parkety zvyčajne dlhšie.

 

Treba si tiež dávať pozor na výber vhodných nôh k stolu, ktoré si budú s povrchom drevených parkiet rozumieť a nepoškodia ho. Rovnako na to myslite aj pri domácich miláčikoch.

 

Výhodou drevenej podlahy však je, že ju môžete obrúsiť. Týmto spôsobom môžete odstrániť škrabance a získať opäť pekný povrch. Ak ale svoje parkety profesionálne čistíte a staráte sa o ne, môže sa dokonca stať, že ich nebudete musieť brúsiť vôbec.

 

Investícia na celý život

 

Ďalším veľmi dôležitým bodom je, že musíte byť opatrní, aby ste neurobili chyby pri kladení parkiet. Ak nie je podlaha nainštalovaná odborne, môže sa stať, že sa vám parkety po určitom čase zdvihnú, odlepia alebo rozbijú.

 

Svoj vplyv na ich kvalitu má aj klíma v miestnosti. Vlhkosť a teplota by nemali príliš kolísať a vo všeobecnosti by mali zodpovedať priemernému ideálu pre klímu vašej obľúbenej modernej obývačky. To znamená izbovú teplotu medzi 18 a 20 stupňami Celzia a vlhkosť medzi 40 a 50 percentami.

 

Parkety sú „investíciou na celý život“, a preto majú svoju cenu. Nechajte si preto drevenú podlahu namontovať tiež profesionálom a uvidíte, že budete spokojní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies