Newcastle predáva Cabayeho, kupuje De Jonga

NETKY.SK • 28 Január 2014, 12:45 • 2 min
Newcastle predáva Cabayeho, kupuje De Jonga

LONDON - Štrnásť miliónov libier (16,9 milióna eur) sa anglickému futbalovému Newcastlu United za Yohana Cabayeho málilo, dostanú za neho 20 (24,2 milióna eur). Na takej cifre sa podľa BBC dohodol klub s úradujúcim francúzskym majstrom Parížom Saint-Germain.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný stredopoliar nastúpil za United na 79 zápasov, strelil 17 gólov. Na Britské ostrovy odišiel v roku 2011 z Lille za 4,3 milióna libier (5,2 milióna eur). V utorok už odcestoval na lekársku prehliadku do Paríža a určite nebude k dispozícii na večerný zápas Premier League v Norwichi. "Nevidím to ružovo. Taký je osud tímov, ktoré nemajú šancu prebojovať sa do Ligy majstrov," už v pondelok trpko konštatoval ohľadom prípadného zotrvania Cabayeho v kádri tréner "strák" Alan Pardew.

Cabaye už raz napálil fanúšikov Newcastlu, keď v auguste odmietol hrať, pretože klub neakceptoval ponuku Arsenalu Londýn v hodnote 10 miliónov libier. Hráč sa neskôr ospravedlnil. 

Newcastle by mohol peniaze za Cabayeho použiť na nákup útočníka Borussie Mönchengladbach Luuka de Jonga, ktorý je už podľa BBC na ceste, aby sa podrobil zdravotným testom. Dvadsaťtriročný holandský reprezentant pred dvoma rokmi prestúpil z FC Twente za údajných 12,6 milióna libier (15,3 milióna eur). V bundeslige skóroval iba šesťkrát, v Twente mal parádny 45-gólový účet z 86 štartov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies