V Maďarsku odsúdili ženu, ktorá pod vplyvom kokaínu spôsobila smrteľnú nehodu

NETKY.SK • 16 Január 2019, 16:54 • 2 min
V Maďarsku odsúdili ženu, ktorá pod vplyvom kokaínu spôsobila smrteľnú nehodu

BUDAPEŠŤ - Na päť a pol roka odňatia slobody odsúdil v stredu Peštiansky obvodný súd v Budapešti ženu, ktorá v novembri 2016 pod vplyvom drog spôsobila nehodu s následkom smrti, informoval agentúru MTI budapeštiansky hlavný prokurátor Tibor Ibolya.

slovakia

left justify in out

Podľa spisu obžaloby 27-ročná žena 7. novembra 2016 popoludní jazdila pod vplyvom kokaínu. Na Füredskej ceste v XIV. budapeštianskom obvode zrazila 85-ročného muža, ktorý vstúpil na vozovku ešte mimo brzdnej dráhy vozidla, avšak vodička omámená drogou si ho nevšimla a zrazila ho bez toho, aby brzdila. Navyše z miesta nehody ušla bez poskytnutia pomoci.

 

img

 

Muž zraneniam podľahol na mieste nehody. Prokurátor pripomenul, že voči nej vzniesli obvinenie aj za jazdu pod vplyvom kokaínu ešte v apríli.

 

Súd okrem trestu odňatia slobody nariadil v tomto prípade aj doživotný zákaz riadenia motorových vozidiel. Voči prvostupňovému verdiktu sa odvolal prokurátor, ktorý žiadal sprísnenie trestu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies