Migrant zranil nožom piatich ľudí. Chlapec je v kritickom stave

NETKY.SK • 13 September 2021, 05:59 • 2 min
Migrant zranil nožom piatich ľudí. Chlapec je v kritickom stave

RÍM - Útok sa stal v talianskom meste Rimini, kde muž útočil v autobuse a na ulici. Polícia páchateľa zadržala.

slovakia

left justify in out

Talianska polícia zadržala v nedeľu žiadateľa o azyl zo Somálska pre pokus o vraždu. Muž porezal nožom dve kontrolórky cestovných lístkov v autobuse v známom letovisku Rimini a potom pri úteku zranil ďalších troch ľudí. 

 

Muž, ktorý evidentne nemal cestný lístok na autobus, porezal kontrolórky, keď ho požiadali, aby lístok ukázal. Podľa médií obe ženy zranil. Keď vodič autobusu otvoril dvere, útočník ušiel. Polícia ho prenasledovala a vtedy muž údajne porezal ďalších troch ľudí, ktorých po ceste stretol. Bol medzi nimi šesťročný chlapec, ktorý sedel so svojou matkou na miestnom vonkajšom trhovisku. Chlapec utrpel zranenie v oblasti krku. Po prevoze do nemocnice podstúpil operáciu, po ktorej bol v kritickom stavePolícia muža chytila v bočnej uličke pri hoteli a zatkla ho. 

 

Prečítajte si tiež: Muž útočil nožom na zastávke MHD v Bratislave

 

 

 

Informácie priniesla tlačová agentúra AP. Vyšetrovatelia vylučujú terorizmus ako motív a predpokladajú, že 26-ročný muž bol v sobotu večer pod vplyvom drog. Uviedla to talianska verejnoprávna televízna stanica RAI.

 

Ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová vyhlásila, že v pondelok sa v Rimini stretne s miestnymi predstaviteľmi bezpečnostných zložiek, aby preverila túto veľmi závažnú udalosť. Na ministerku slovne útočí pravicový líder Matteo Salvini, ktorý vedie protiimigračnú stranu Liga. Salvini požaduje, aby Lamorgeseová zasahovala proti ilegálnym migrantom tvrdšie.

 

Nemenovanému mužovi od jeho príchodu do Európy v roku 2015 očividne odmietli udeliť azyl vo viacerých európskych krajinách, napríklad v Dánsku, Švédsku, Nemecku a v Holandsku, napísali talianske noviny Corriere della Sera. Verejnoprávna televízia uviedla, že muž požiadal v Taliansku o azyl a žil v ubytovni pre migrantov, ktorú vedie katolícka charita v Rimini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies