Netflix pritvrdzuje: Prináša viacero noviniek a zdražuje predplatné

NETKY.SK • 6 Február 2024, 12:25 • 2 min
Netflix pritvrdzuje: Prináša viacero noviniek a zdražuje predplatné

BRATISLAVA - V roku 2024 Netflix sľubuje filmový a seriálový raj na jedno kliknutie, no s nečakaným zvratom. Streamovací gigant sa chystá rozpútať filmovú a seriálovú smršť, ale spolu s ňou prichádzajú aj zmeny v predplatnom a zvyšovanie cien za využívanie služieb. V tomto roku sa diváci môžu tešiť na nové série seriálov Bridgeton, The Umbrella Academy či The Vikings. Milo potešia aj filmové novinky v podobe Policajta z Beverly Hills či Kozmonaut s Adamom Sandlerom.

slovakia

left justify in out

Zaujímavé filmové novinky

Zaujímajú vás kryptomeny a radi by ste vďaka nim zbohatli? Nový dokument s názvom Kryptotunel (Bitconned) je určený špeciálne pre vás. Tento dokument sleduje príbehy troch zločincov z radov bielych golierov, ktorí našli dieru na trhu v podobe neregulovaných kryptomien. Podvodníci od investorov vylákali milióny dolárov a poriadne si ich užili.

 

Posledným prírastkom do animovaného sveta štúdia DreamWorks je film Orion a Tma. Príbeh rozpráva o malom chlapcovi menom Orion, ktorý má strach z výšok, domácich miláčikov a najmä tmy. Tmavá sila ho však vezme na nočný výlet, aby mu dokázala, že jedinou vecou, ktorej by sa mal báť, je samotný strach.

 

Vo filmovej adaptácii románu Kosmonaut z Čech od Jaroslava Kalfaře si zahrá hlavnú rolu Adam Sandler. Kozmonaut po návrate na Zem zistí, že ho v manželstve čakajú nepríjemné prekvapenia. V jeho snahách napraviť zničený vzťah mu pomáha tajuplná prastará bytosť, ktorá sa skrýva v hĺbkach jeho vesmírnej lode.

 

Po tridsiatich rokoch sa Eddie Murphy vracia v úlohe ukecaného policajta Axela Foleyho. Detektív Foley sa opäť ocitá v bohatom prostredí Beverly Hills, aby zachránil svoju dcéru a odhalil veľké zločinecké sprisahanie. S novým policajným parťákom a starými kamarátmi sa snaží priniesť novú verziu tejto legendárnej série z 80. a 90. rokov minulého storočia do súčasnosti.

 

V dystopickom Londýne sa odohráva príbeh Kuchyňa v réžii Daniela Kaluuyu. Hlavnú postavu, člena hnutia odporu s menom Izi, hrá britský raper Kano. Dostane šancu opustiť chudobnú štvrť Kitchen, no stretne malého Benjiho, čo ho postaví pred ťažkú voľbu.

Kokaín, čínska inšpirácia aj seriálové konce

Seriál Vikings: Valhalla, ktorý produkuje spoločnosť MGM Television a streamuje ho Netflix, sa vo svojej tretej sezóne uzatvorí. Výkonný producent Jeb Stuart prezradil, že tretia sezóna spečatí osudy troch vikingských hrdinov – Leifa Erikssona, Freydisa Eriksdottera a Haralda Sigurdssona. Osem nových epizód uzavrie príbehy týchto historických postáv.

 

Na svoje tretie a záverečné dejstvo sa pripravuje aj seriál nakrútený podľa komiksov Gerarda Waya The Umbrella Academy. Po edíciách plných časových slučiek a rodinných tajomstiev sa fanúšikovia môžu tešiť na poslednú sériu, ktorá sa na Netflixe objaví v tomto roku. Záver sľubuje odpovede na dlho očakávané otázky a emotívnu rozlúčku s obľúbenými postavami.

 

Nová séria fenoménu Bridgerton bude na Netflixe dostupná od 16. mája 2024. Prinesie ďalšie dobrodružstvá hlavnej hrdinky Penelopy, ktorá sa v tejto sezóne bude rozhodovať medzi láskou a slobodou. Nová séria sľubuje zaujímavé zvraty a romantické momenty, ktoré potešia všetkých fanúšikov.

 

Očakávaná adaptácia čínskej knihy The Three-Body Problem (Problém troch tiel) prinesie nový pohľad na žáner sci-fi. Prvá sezóna štartuje na Netflixe 21. marca 2024 a sľubuje kvalitnú adaptáciu prvého dielu tejto epickej trilógie. Diváci sa môžu tešiť na filozofický sci-fi epos od tvorcov seriálu Hra o tróny.

 

Premiéra čaká aj na nový seriál Griselda, ktorý nás zavedie do divokých 70. a 80. rokov 20. storočia v Miami počas kokaínových vojen. Hlavná postava Griselda Blancová vytvorila rozsiahlu drogovú sieť, ktorá priniesla brutalitu a mnoho úmrtí. Hlavnú úlohu v tomto očakávanom šesťdielnom seriáli, ktorý mal premiéru 25. januára 2024, stvárni Sofía Vergarová a je od tvorcov Narcos.

Investujú do produkcie a zdražujú

Jedna z najpopulárnejších streamovacích platforiem však neavizuje len nové filmy a seriály, ale nedávno oznámila aj zmeny, ktoré by mohli ovplyvniť mnoho jej predplatiteľov. Aktuálne ponúka 3 až 4 balíky predplatného v rôznych cenových hladinách, od Základného balíka za 7,99 eura mesačne po Premium za 11,99 eura.

 

Podľa nedávnych informácií zverejnených v liste pre akcionárov však spoločnosť plánuje zrušiť Základný balík a zvýšiť ceny v niektorých regiónoch. Používatelia budú tak mať na výber len medzi predplatnými typu Štandard, Premium a Štandard s reklamou. Zmeny sa budú týkať najprv Kanady a Veľkej Británie, a zatiaľ nie je jasné, kedy presne budú implementované v ostatných krajinách.

 

Spoločnosť oznámila aj plány na zvýšenie cien predplatného. Táto zmena je zdôvodnená zvýšenými investíciami do vývoja a produkcie obsahu. Zatiaľ však nie sú k dispozícii konkrétne informácie o vyšších cenách ani o tom, kedy presne k týmto zmenám dôjde.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FinReport / Netflix, Foto: Interez / Unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies