Pokračuje pojednávanie s bývalým prezidentom Kiskom, majú vypočuť znalca

NETKY.SK • 4 August 2023, 08:44 • 2 min
Pokračuje pojednávanie s bývalým prezidentom Kiskom, majú vypočuť znalca

Poprad - Na Okresnom súde v Poprade v piatok pokračuje súdne pojednávanie s bývalým slovenským prezidentom Andrejom Kiskom. Spolu s konateľom firmy KTAG Eduardom K. čelí obžalobe z pokračovacieho zločinu daňového podvodu.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová pre TASR priblížila, že termín hlavného pojednávania bol stanovený na 9.30 h. Na pojednávanie je predvolaný znalec a mali by sa čítať svedecké výpovede. "O ďalšom postupe súdu v predmetnej trestnej veci bude rozhodnuté na základe procesnej situácie v priebehu piatkového hlavného pojednávania," uviedla Petrufová. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obaja obžalovaní vinu popreli a cítia sa nevinní. Spáchanie trestného činu exprezident odmietol a videl za ním pomstu expremiéra a predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica. Bývalý prezident tiež argumentoval tým, že obvinenie voči nemu vzniesol až tretí vyšetrovateľ po tom, ako dvaja nevideli spáchanie trestného činu. Fico v minulosti reagoval, že platí prezumpcia neviny a rozhodnúť majú súdy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies