105 rokov a stále na vrchole: Seniorka z Chicaga zoskočila s padákom a plánuje ďalšie dobrodružstvo

NETKY.SK • 5 Október 2023, 07:30 • 2 min
105 rokov a stále na vrchole: Seniorka z Chicaga zoskočila s padákom a plánuje ďalšie dobrodružstvo

Dorothy Hoffnerová z Chicaga bude mať už 105 rokov, ale sama si to vôbec nepripúšťa a snaží sa žiť čo najaktívnejšie.

slovakia

left justify in out

Dôkazom toho je jej nedávny tandémový zoskok s padákom a plánuje robiť ďalšie podobné akcie. Dorothy Hoffnerová si zoskok s padákom vyskúšala prvýkrát vo svojich sto rokoch a nedávno sa do toho znovu pustila. Aj keď musela k lietadlu prísť s pomocou chodítka, na rozdiel od svojho prvého zoskoku si tentokrát trvala na tom, že to zvládne sama. Spolu s certifikovaným inštruktorom Derekom Baxterom vykonali vo vzduchu pri výške 4100 metrov najskôr kotúľ, následne sa voľným pádom blížili k zemi. Celý zoskok trval približne sedem minút a pani Hoffnerová bravúrne zvládla aj pristátie na trávnatej ploche. Jej priatelia, ktorí k nej ihneď pribehli s chodítkom, sa jej pýtali, aké je to byť znova na zemi. „Úžasné. Ale ešte lepšie to bolo tam hore. Celé to bolo skvelé,“ povedala neobvykle akčná seniorka. 

Pani Hoffnerová hneď začala rozprávať, do čoho sa pustí nabudúce: „Ešte som nikdy nelietala horkovzdušným balónom,“ prezradila svoje plány. Parašutistický klub v americkom meste Ottawa, ktoré sa nachádza vo štáte Illinois približne 140 kilometrov na juhozápade od Chicaga, sa teraz snaží, aby bola Dorothy Hoffnerová oficiálne vyhlásená za najstaršiu parašutistku na svete. Tento rekord zatiaľ drží Švédka Linnéa Ingegärd Larssonová, ktorá vlani skočila s padákom vo veku 103 rokov. Nech už pani Dorothy rekordný záznam získa alebo nie, pôjde skôr o zoskok v najvyššom veku, než by mohla byť považovaná za skutočnú parašutistku. Niečo iné je to v prípade inej Američanky Kim Knorovej, ktorá sa parašutizmu venuje už od roku 1959. Tá nedávno vo svojich 84 rokoch dosiahla hranicu 580 zoskokov a chce to doviesť až na rovnú tisícovku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies