Netanjahu: Útok v autobuse je dôsledkom podnecovania zo strany Palestínčanov

NETKY.SK • 21 Január 2015, 14:03 • 2 min
Netanjahu: Útok v autobuse je dôsledkom podnecovania zo strany Palestínčanov

TEL AVIV - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu hovoril dnes o rannom útoku nožom v autobuse v centre Tel Avivu ako o "priamom dôsledku jedovatého podnecovania, ktoré rozširujú palestínske úrady voči Židom a ich štátu".

slovakia

left justify in out

"Budeme pokračovať v rozhodných činoch voči terorizmu, ktorý sa nás snaží zasiahnuť od založenia štátu," uviedol Netanjahu prostredníctvom vyhlásenia, ktoré citovala agentúra DPA.
     

Netanjahu tiež odsúdil militantné palestínske hnutie Hamas, ktoré prakticky kontroluje pásmo Gazy, za to, že raňajšieho útočníka nazvalo "hrdinom".
     

Mladý Palestínčan pobodal dnes počas rannej dopravnej špičky v autobuse v centre izraelského Tel Avivu viacero ľudí. Podľa polície pri incidente zranil deväť osôb, pričom tamojšie médiá hovorili o 17 zranených. 
     

Pri pokuse o útek z miesta činu útočníka postrelili do nohy príslušníci polície a následne zadržali. Incident bude polícia posudzovať ako "teroristický útok", uviedol hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld. 
     

V posledných mesiacoch zomrelo podľa agentúry AP pri útokoch palestínskych extrémistov v Izraeli viac ako desať ľudí. Útoky sa odohrali najmä v Jeruzaleme, niekoľko prípadov zaznamenala polícia aj v Tel Avive či v Predjordánsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies