Brazílčania majú hlavu v smútku. Veľkolepý karneval tento rok nebude

NETKY.SK • 24 Január 2021, 16:31 • 2 min
Brazílčania majú hlavu v smútku. Veľkolepý karneval tento rok nebude

RIO DE JANEIRO – Neutíchajúca pandémia koronavírusu zmarila tohto ročné plány Brazílčanov. Svetoznámy karneval v Riu nebude.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá citovala starostu brazílskej metropoly Rio de Janeiro Eduarda Paesa. Ako povedal sám starosta, epidemiologická situácia v krajine je veľmi vážna, preto si nevie predstaviť, že už v polovici februára by sa mesto zaplnilo ľuďmi.

 

Dodal, že aktuálne neprichádza do úvahy ani preloženie tradičného karnevalu na júl tohto rokaTakýto verdikt sa pritom dal očakávať, najväčšia latinskoamerická krajina sa momentálne zmieta v pandémii nového koronavírusu.

 

img

 

V Brazílii ochoreniu COVID-19 podľahlo už viac ako 200 tisíc ľudí. Po Spojených štátoch amerických je tak druhou najviac zasiahnutou krajinou na svete.

 

Miestna vláda tiež čelí obrovskej kritikenespokojnosti verejnosti pre pomalé tempo očkovania.

 

img

 

Vrcholom karnevalu býva tanečné finále 13-tich najlepších samba škôl v krajine. Na mieste konania zvanom Sambadróm vystupuje za každú školu viac ako 3 tisíc tanečníkov pred 90 tisícovým publikom.  

 

Karneval sa každý rok uskutočňuje pred začiatkom rímskokatolíckeho obdobia pôstu, ktoré sa začína v Popolcovú stredu a končí sa Veľkým piatkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies