Netanjahu navštívil baštu svojich voličov vo východnom Jeruzaleme

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 14:22 • 2 min
Netanjahu navštívil baštu svojich voličov vo východnom Jeruzaleme

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu navštívil dnes obyvateľov východného Jeruzalema, aby si vo svojej tradičnej bašte upevnil podporu voličov pred utorňajšími parlamentnými voľbami.

slovakia

left justify in out

 V posledný deň predvolebnej kampane Netanjahu navštívil židovskú osadu Har Choma na okupovanom území východného Jeruzalema, ktorej výstavbu Palestínčania spolu s medzinárodným spoločenstvom považujú za ilegálnu. 
     

Palestínčania vyhlásili východný Jeruzalem za svoje hlavné mesto. Oblasť je súčasťou Predjordánska, ktoré Izrael anektoval k Jeruzalemu po vojne v roku 1967.
     

Netanjahu v prejave prisľúbil zachovať jednotu Jeruzalema "vo všetkých jeho častiach" a povedal, že "bude pokračovať v budovaní a opevňovaní" mesta, aby zabránil akémukoľvek ďalšiemu deleniu.
     

Najnovšie prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Netanjahuova vládna stredopravá strana Likud zaostáva za stredoľavou alianciou Sionistický tábor približne o štyri kreslá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies