Veľkú cenu veteránov na Pezinskej Babe štartoval Jozef Oklamčák. Netkám prezradil, prečo miluje červenú farbu!

NETKY.SK • 22 Jún 2022, 20:1 • 2 min
Veľkú cenu veteránov na Pezinskej Babe štartoval Jozef Oklamčák. Netkám prezradil, prečo miluje červenú farbu!

Autá štartoval odborník na krásu Jozef Oklamčák a nechýbali ani koncerty Kmeťovcov a Pala Drapáka. Pozrite si reportáž, v ktorej Jozef Oklamčak exkluzívne prezradil, prečo miluje červenú farbu!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

Priaznivci historických áut a motocyklov sa stretli na 15. ročníku Veľkej ceny veteránov Pezinská Baba! Súťaž v jazde pravidelnosti historických vozidiel do vrchu zorganizoval Veteran Car Club Pezinok. Preteky si nenechali ujsť stovky návštevníkov. Súťažilo sa vo viacerých kategóriách. Zúčastniť sa mohli historické autá, úžitkové vozidlá a motocykle do roku výroby 1970 i novšie unikátne vozidlá.

 

img

 

„Naša Veľká cena sa po 11-tich rokoch opäť prebudila k životu. V tomto roku sa na nej zúčastnilo asi 110 súťažiacich veteránov. Okrem toho sme mali vystavených asi 50 automobilov, traktory, historické bicykle a samozrejme aj motocykle,“ skonštatoval organizátor súťaže Ladislav Kováč.

 

img

 

V priestoroch padoku sa zhromaždili všetci účastníci, nechýbalo ani pár exemplárov z dvadsiatych a tridsiatych rokov. Zastúpené boli značky Alfa Romeo Jaguar, Porsche, či viaceré pompézne americké kupé a kabriolety. Počas dňa prešli historické automobily dve jazdy.

 

img

 

„Tým, že je to Veľká cena Veteránov, nejazdíme na rýchlosť, ale na pravidelnosť. To znamená, že súťažiaci idú dvakrát tú istú trasu a každá sa im zmeria. Tou druhou jazdou sa musia presne trafiť do času tej prvej. Tí, čo majú najmenší rozdiel v čase, tak vyhrávajú,“ vysvetlil organizátor súťaže Ladislav Kováč.

 

Súťažiacich štartoval odborník na ženskú krásu Jozef Oklamčák, ktorý je aj veľkým obdivovateľom historických veteránov.

 

img

 

„Priznávam sa, že som bol štartérom po prvýkrát. Som veľmi rád, že člen nášho Česko-slovenského Leva Lacko Kováč organizuje takúto krásnu akciu. Ďakujem, že mi zveril čestnú funkciu. Výhodou pri štartovaní je, že si môžem každé auto detailne poobzerať. Mojim vysnívaným autom je Ferrari a priznám sa, že práve preto je mojou obľúbenou farbou červená. Milujem to klasické červené Ferrari so žltým znakom,“ prezradil odborník na krásu Jozef Oklamčák.

 

Šéfovi súťaže krásy Jozefovi Oklamčákovi pri štartovaní asistovala politička a poslankyňa mestskej časti Bratislava Ružinov Marcela Kulifajová.

 

img

 

„Bol to pre mňa nový, krásny zážitok. Veterány sú krásne autá, mne sa to veľmi páčilo. Niektorí jazci boli k historickým autám tematicky oblečení, takže som sa pri niektorých modeloch cítila, akoby sme sa vrátili v čase,“ tešila sa Marcela Kulifajová

 

Počas celého dňa bolo v kameňolome o zábavu postarané. Všetci si užili tpmbolu a koncerty rockera Pala Drapák a Igora Kmeťa staršieho aj mladšieho.

 

img

 

Možno vás zaujme: Igor Kmeťo ml. prináša do uší slovenskú telenovelu! Takto znie bachata s Puertom v romantickej novinke Jedného dňa

 

„Dnes sú tu krásne autá, ktorý chalan nemá rád autá a ženy... Ja som zaťažený najmä na americké vozidlá. Je tu aj žlté auto, ktoré som mal vo videoklipe Tak poď sem. Je to super akcia, chválim organizátorov, aké nádherné autá sa im sem podarilo priviezť,“ neskrýval radosť Igor Kmeť ml.

 

Víťazi dostali vence na krk a skvelé ceny. Prvou cenou bola vyhliadková jazda vrtuľníkom, ktorý sa vznášal nad Pezinskou Babou.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ Miss a Mister Slovensko sa prvýkrát stretli na spoločnom fotení. Pozrite sa, či si padli do oka!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona