Netanjahu avizuje nulovú toleranciu útokov židovských extrémistov

NETKY.SK • 2 August 2015, 13:50 • 2 min
Netanjahu avizuje nulovú toleranciu útokov židovských extrémistov

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes vyhlásil, že jeho vláda nebude tolerovať žiadne útoky extrémistických židovských osadníkov.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom rokovaní vlády Netanjahu uviedol, že Izrael sa spojil proti "zločincom v radoch nášho národa" po sérii útokov, ktoré krajinou otriasli koncom tohto týždňa: v piatok totiž židovský osadník na Západnom brehu podpálil palestínsky dom, v ktorom zaživa zhorelo spiace batoľa a jeho traja príbuzní utrpeli zranenia. Vo štvrtok zasa ultraortodoxný žid v Jeruzaleme pobodal účastníkov pochodu za práva sexuálnych menšín. Dvaja zo zranených podľa nej utrpeli poranenia vážneho rozsahu.

 

Na protest proti útokom sa v sobotu večer vo viacerých izraelských mestách konali demonštrácie, ktorých účastníci upozorňovali na radikalizujúcu sa časť komunity ortodoxných židov a žiadali razantnú akciu vedenia krajiny. Netanjahu dnes ubezpečil, že Izrael je odhodlaný bojovať s "nenávisťou, fanatizmom a terorizmom z ktorejkoľvek strany".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies