Nepredpokladám, že banky v SR dopadli v záťažových testoch zle

NETKY.SK • 26 Júl 2010, 11:25 • 2 min
Nepredpokladám, že banky v SR dopadli v záťažových testoch zle

Nepredpokladám, že banky v SR dopadli v záťažových testoch zle

slovakia

left justify in out

Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) Jozef Makúch predpokladá, že dcéry európskych bánk pôsobiace na Slovensku dopadli v záťažových testoch dobre. "Matky bánk dopadli v stresových testoch všetky veľmi dobre. Údaje za banky, ktoré sídlia na Slovensku, ich dcéry, budeme mať asi okolo 6. augusta 2010. Zatiaľ tieto údaje nemáme, ale nepredpokladáme, že by to mohlo dopadnúť zle," konštatoval po dnešnom stretnutí s premiérkou SR Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS).
Do stresového testovania bánk v Európskej únii (EÚ) boli podľa údajov NBS zahrnuté zahraničné bankové skupiny, ktorých dcérske spoločnosti predstavujú 78 % aktív slovenského bankového sektora. Z kľúčových bánk pre slovenský trh prešli testami všetky, pričom najlepšie výsledky dosiahla talianska banka Intesa SanPaolo s kapitálovou primeranosťou 8,2 %. Nasledujú Erste Group (8,0 %), Raiffeisen Zentralbank (7,8 %) a Unicredit (7,8 %).
Cieľom záťažových testov bolo zistiť, či banky budú schopné čeliť prípadnej ďalšej recesii novým šokom spojeným s dlhovou krízou niektorého zo štátov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies