Nemocnicu v Južnej Kórei zachvátil požiar: Zahynulo 21 ľudí!

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 07:15 • 2 min
Nemocnicu v Južnej Kórei zachvátil požiar: Zahynulo 21 ľudí!

SOUL - Požiar v krídle vidieckej nemocnice so staršími pacientmi v okrese na juhozápade Južnej Kórey usmrtil dnes skoro ráno 21 ľudí. Informovali o tom predstavitelia hasičov, na ktorých sa odvolávala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zahynulo 20 pacientov a zdravotné sestra, ďalších sedem ľudí utrpelo zranenia.
      

Obete zomreli, pretože sa nadýchali jedovatých plynov. V čase vypuknutia požiaru na druhom poschodí sa v nemocničnom krídle nachádzalo 33 pacientov a zdravotná sestra, ktorá mala službu. Plamene uhasili pomerne rýchlo, približne po šiestich minútach, dodali predstavitelia. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.
      

Zariadenie sa špecializuje na starších pacientov, ktorí trpia demenciou a sú ochrnutí, takže nemôžu chodiť ani sa voľne pohybovať.
      

Požiar nastal v období, keď juhokórejské úrady ešte stále pátrajú po nezvestných pasažieroch trajektu, ktorý sa potopil minulý mesiac. Tragédia si vyžiadala vyše 300 mŕtvych alebo nezvestných. Južná Kórea zažila v posledných týždňoch aj dve nehody v metre s 200 ranenými a v pondelok 26. mája zahynulo pri požiari vo veľkom nákupnom stredisku osem ľudí, pripomenula agentúra Reuters.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies