Barbora Piešová o Haberovi, Čekovskom, Marešovi, ako aj o piesňach, ktoré v dobe pandémie dodávajú ľuďom nádej

NETKY.SK • 5 Január 2021, 22:0 • 2 min
Barbora Piešová o Haberovi, Čekovskom, Marešovi, ako aj o piesňach, ktoré v dobe pandémie dodávajú ľuďom nádej

S Barborou Piešovou, ktorá vyhrala ostatnú česko-slovenskú Superstar sme sa rozprávali aj o tom, ako vníma piesne, ktorými umelci chcú vniesť pozitívne myslenie v čase krízy koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Považujete za dôležité v tejto ťažkej dobe aj tými piesňami trošku tých ľudí možno povzbudzovať, motivovať? Považujete to za dobré, keď tie piesne sú také, dá sa povedať, prvoplánové, že k niečomu slúžia? Napríklad pesnička pred MS v hokeji Macejko prerobili. Ako toto vnímate, že keď je to na niečo ako keby ušité?

Ja osobne poviem, že napríklad keď spievali ľudia o korone a podobne, napríklad Miro Jaroš mal pieseň o korone a povedala by som, že ma skoro dojala, aj s tým videoklipom, že bola veľmi pekná. Lebo prakticky vystihoval pocity, nie situáciu.

 

 

A býva to aj inak?

A jednoducho občas sa mi zdá, že ľudia až zneužívajú niektoré svetové situácie k tomu, aby si na tom naryžovali. Ale pokiaľ je to fakt také, že je v tom emócia a nie je to robené nasilu, tak sa mi to zdá v pohode.

 

Ako vnímate teraz tie online koncerty? Plánujete možno tiež niečo?

Chceli by sme robiť online koncerty, ale zatiaľ sa to úplne nedá, keďže je povolených iba šesť ľudí a ja by som to chcela urobiť trošku tak suverénnejšie, že tam poznať nejakých hostí. Ale určite so sestrou niečo plánujeme v Prievidzi, ale nevieme ešte kedy, nemáme ako, pretože ja som momentálne stále v Bratislave a som rozlietaná ešte kvôli albumu. Takže uvidíme, čo to bude.

 

img

 

Ako ste inak vnímali to Haberovo posolstvo v tom úplne prvom vystúpení, ktoré bolo úplne perfektné, ale on tam riešil tie oči, že boli na zem. Ako ste to vnímali? Asi ten umelec to aj potrebuje - pozerať sa do tej zeme.

Akože, mal pravdu z hľadiska toho, keď sa na to pozerá človek ako na človeka na javisku, tak má držať očný kontakt.

 

Dlhodobý problém?

Ja som s tým mala problém dosť dlho, pretože boli stavy, keď som sa pozerala na ľudí, že som sa zasekla a proste som jednoducho chytila úplný zmätok a mňa to tak držalo pri zemi, že pokiaľ som sa pozerala do zeme, vedela som do toho dať určitú emóciu a cítila som sa komfortne. Ale je pravda, že človek si na to, jednoducho, musí zvyknúť, pretože to k tej práci patrí.

 

S týmito ľuďmi ste teraz nejako v kontakte, ako Habera a ďalší z poroty?

So všetkými nie. Väčšinou som po Superstar bola v kontakte s Leošom Marešom a s Mariánom Čekovským. Stretla som sa aj s Palom Haberom, ale zase nejako, že by sme sa stretávali každý deň, to nie.

 

Pozrite si aj prvú časť rozhovoru s Barborou Piešovou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona