Cez víkend Pezinok ožije tradičným vinobraním

NETKY.SK • 21 September 2023, 11:15 • 2 min
Cez víkend Pezinok ožije tradičným vinobraním

Už od piatku 22. septembra do nedele 24. septembra budú ulice, viechy a pivnice Pezinku patriť veľkým vínnym oslavám – každoročnému vinobraniu.

slovakia

left justify in out

Víno a Pezinok – to je nerozlučné spojenie, tento ušľachtilý mok patrí k západoslovenskému mestečku už celé stáročia. Aj tento rok si Pezinčania uctia svoje tradície veselými trojdňovými slávnosťami, plnými dobrého vína, jedla, hudby a tanca.

Oberačkové slávnosti sa oficiálne začnú v piatok o 17.00 prvým dúškom na tribúne pred zámkom, ukončia sa v nedeľu o 11.00 alegorickým sprievodom, ktorý potiahne ulicami centra Pezinka.

Mesto očakáva, že každoročná skvelá atmosféra, nabitý program, množstvo gurmánskych aj zábavných aktivít a predstavenie toho najlepšieho z vinárskeho umu a tradícií tohto regiónu opäť pritiahne množstvo návštevníkov.

Po prvý krát sa počas Vinobrania Pezinok 2023 odprezentujú lokálni vinári v Krušičovej kúrii s vlastným programom počas dvoch dní. Tešiť sa môžete na predstavenie 15 vinárstiev a ich produktov, môžete degustovať ich vlastné vína, burčiaky, mušty. Bude tiež súťaž v ťahaní vína heverom, víno na slepo a mnoho ďalších prekvapení priamo od vinárov.

V sobotu sa bude pred budovou Malokarpatského múzea konať tradičná vinohradnícka prešovačka. Pre deti je pripravená v areáli Zámockého parku zaujímavá interaktívna hra Cesta vínnej mušky, ale aj tvorivé dielne či výtvarný workshop. V Dome kultúry môžete zájsť na výstavu amatérskej fotografie na tému „Víno, hrozno, vinohrady.“

V rámci hudobného programu na Vinobraní Pezinok vystúpia také hviezdy ako Kali, Peter Pann, Hex, Polemic, Korben Dallas...

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Zdroj: FB Vinobranie Pezinok
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies