Navarte si s Netkami! Kuracie stehná na tekvici a pomarančoch

NETKY.SK • 23 Apríl 2023, 12:00 • 2 min
Navarte si s Netkami! Kuracie stehná na tekvici a pomarančoch

Neviete čo pripraviť na nedeľný obed? Vyskúšajte túto možno netradičnú kombináciu kuracieho mäsa, tekvice a kyslých pomarančov.

slovakia

left justify in out

Suroviny

4 ks kuracie stehná

1 ks menšia tekvica

1 ks väčší pomaranč

 

Marináda:

1 PL oleja

2 Pl pomarančovej šťavy

1 PL medu

1 PL plnotučnej horčice

1/2 KL škorice

1/2 KL mletej rasce

mleté čierne korenie 

soľ podľa chuti 

 

Postup

Kuracie stehná umyjeme a osušíme v papierovej utierke. Tekvicu prekrojíme na polovicu, vydlabeme semienka a spolu so šupkou pokrájame na väčšie kocky. Pomaranč umyjeme a rozrežeme na osem častí. 

 

Vo väčšej miske si vymiešame marinádu z oleja, pomarančovej šťavy (vytlačenej z 2 častí), medu a horčice. Pridáme škoricu, korenie a soľ podľa chuti. Kuracie stehná uložíme do misky s marinádou a necháme postáť pri izbovej teplote asi 30 minút. Potom ich spolu s marinádou rozložíme na plech, pridáme asi deci vody a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C na približne 20 minút.

 

Po 20 minútach pridáme k stehnám tekvicu a pomaranč, podľa potreby podlejeme vodou a spolu pečieme pri rovnakej teplote približne 15 minút. Podávame s bagetkou, kuskusom alebo pečenými zemiakmi.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies