Na Slovensku pribudol rekordný počet prípadov, Matovič nevylúčil ďalšie sprísňovanie opatrení

NETKY.SK • 7 Október 2020, 10:15 • 2 min
Na Slovensku pribudol rekordný počet prípadov, Matovič nevylúčil ďalšie sprísňovanie opatrení

BRATISLAVA - V krajine pribudlo za utorok rekordných 877 prípadov nákazy novým koronavírusom. Ak od budúceho týždňa nezačnú klesať počty nakazených, hrozí ďalšie sprísňovanie epidemiologických opatrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Laboratória pritom otestovali 8 679 ľudí. Premiér Igor Matovič o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že je to o 55 percent viac ako za utorok minulého týždňa.

 

Zároveň sa z nákazy vyliečilo ďalších 173 pacientov. Hospitalizovaných je aktuálne 340 osôb, potvrdené ochorenie COVID-19 má 282 z nich. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je 16 osôb, umelú pľúcnu ventiláciu potrebuje 26 pacientov.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Igor Matovič: COVID-19 nás prebral z letargie, Európa potrebuje jednotný trh 

 

Čakajú nás ťažké dni
"Ideme naozaj do veľmi ťažkých dní a určite prídu ďalšie rekordy," konštatoval. Očakáva, že poctivé dodržiavanie nastavených opatrení z minulého týždňa by sa malo prejaviť už niekedy v priebehu víkendu.


"Sme silní, ak ťaháme za jeden povraz. Urobme preto, prosím, maximum ... dokázali sme to v prvej vlne, dokážme to aj teraz, máme na to," napísal premiér v statuse. 

 

 

Najviac prípadov pribudlo v Bratislave (74), v okrese Prešov (50), Trnave (44), Liptovský Mikuláš (43), Námestovo (42), Tvrdošín (40), Bardejov (28), Dolný Kubín (28), Trenčín (28), Martin (25), Sabinov (25), Košice (24), Banská Bystrica (22), Stará Ľubovňa (22), Čadca (21), Malacky (21), Žilina (20), Piešťany (19), Nitra (17), Trebišov (17), Hlohovec (15), Poprad (14), Gelnica (13), Brezno (11), Ružomberok (11), Humenné (10), Senica (10), Bánovce nad Bebravou (9), Prievidza (9), Spišská Nová Ves (9), Michalovce (8), Nové Zámky (8), Senec (8), Skalica (8), Zlaté Moravce (8), Žiar nad Hronom (8), Myjava (7), Ilava (6), Levoča (6) a Stropkov (6).

 

img

 

Prečítajte si viac: Tento týždeň môže počet pozitívnych prípadov dosiahnuť prvú tisícku, upozornil Matovič

 

Po päť prídavov pribudlo aj v okresoch Dunajská Streda, Lučenec, Pezinok, Šaľa, Veľký Krtíš, štyri prípady mali okresy Kežmarok, Košice a okolie, Považská Bystrica, Púchov, Sobrance, Topoľčany, Žarnovica a po tri prípady mali okresy Detva, Partizánske, Rimavská Sobota, Svidník
 

Dva prípady povrdili v okresoch Banská Štiavnica, Bytča, Krupina, Medzilaborce, Nové Mesto nad Váhom, Rožňava, jeden prípad zaznamenali okresy Komárno, Kysucké Nové Mesto a Snina.
 

Matovič nevylúčil ďalšie sprísnenie opatrení

Premiér zároveň v relácii Druhá vlna na RTVS nevylúčil ďalšie sprísňovanie opatrení, v prípade ak v priebehu budúceho týždňa nezačnú počty infikovaných klesať.

 

img

 

Zároveň ľudí vyzval, aby dodržiavali zásadu ROR, teda poctivé nosenie rúšok, časté umývanie si rúk a dodržiavanie minimálne dvojmetrových odstupov.  

 

Súvisiaci článok: Roman Mikulec: Vyhlásenie núdzového stavu nepredstavuje zvýšené riziko pre občanov

 

Zdôraznil, že jeho záujmom je minimalizovať straty na zdraví a ľudských životoch. „Túžim po tom, aby sme sa do budúceho týždňa prebúdzali s tým, že nám čísla budú klesať," povedal v pondeľkovej relácii.

 

Tiež apeloval na ľudí, aby neverili rôznym konšpiráciám a hoaxom o koronavíruse. Občanov vyzval k zodpovednosti a spolupatričnosti v boji proti pandémii.

 

img

 

Matovič upokojil spoločnosť, že počas leta sa stihli naplniť sklady štátnych hmotných rezerv tak, aby sa v čase zhoršujúcej epidemiologickej situácie nezopakoval scénar z jari počas 1. vlny pandémie. Informoval, že sa tiež vytvoril pandemický plán a Pandemická komisia vlády SR. 

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies