Nemecký minister hospodárstva: Grécko potrebuje nový program, dohoda je však neistá

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:43 • 2 min
Nemecký minister hospodárstva: Grécko potrebuje nový program, dohoda je však neistá

BERLÍN - Grécko potrebuje nový program pomoci, nie je však jasné, či všetky zúčastnené strany budú schopné dospieť k dohode. Vo štvrtok to vyhlásil nemecký minister hospodárstva Sigmar Gabriel po rokovaní s novým gréckym ministrom financií Yánisom Varoufakísom.

slovakia

left justify in out

"Nikto nevie, či sa budeme vedieť dohodnúť. Všetko je to otázka vážnych rokovaní,“ povedal Gabriel. 

 

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble a Yánis Varoufakís nedokázali počas spoločných rokovaní prekonať rozdiely vo svojich postojoch. "Obaja sme boli priateľskí a zdvorilí... Opäť mi zopakoval svoj postoj, ktorý v uplynulých dňoch opakovane vyjadril. Ja som sa mu pokúsil vysvetliť našu pozíciu a nedokázali sme prekonať rozdiely,“ povedal Schäuble. Zároveň poznamenal, že Grécko už urobilo významný progres, varoval však novú grécku vládu, aby tento pokrok nezahodila. "Znovu rastú. Sú v lepšom stave, ako sme pred dvoma rokmi očakávali, nie sú však z najhoršieho vonku. Ak teraz všetko znehodnotia, zničia základ, ktorý v uplynulých rokoch vybudovali,“ povedal Schäuble. 

 

Nová grécka vláda premiéra Alexísa Tsíprasa uviedla, že nepredĺži aktuálny záchranný program, ktorý vyprší koncom tohto mesiaca. Krajina tiež omietla spolupracovať s trojkou medzinárodných veriteľov. Tú tvorí Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond. Varoufakís už skôr vyhlásil, že riešenia gréckej situácie by mali byť na stole do mája. Poslal tak signál, že grécka vláda urobí čo bude môcť, aby sa vyhla bankrotu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies