Nemeckú futbalovú reprezentáciu možno povedie Julian Nagelsmann, DFB s ním nadviazal kontakt

NETKY.SK • 14 September 2023, 13:45 • 2 min
Nemeckú futbalovú reprezentáciu možno povedie Julian Nagelsmann, DFB s ním nadviazal kontakt

BERLÍN - Nemeckú futbalovú reprezentáciu by po odvolaní Hansa Flicka mohol prevziať Julian Nagelsmann. Podľa medializovaných informácií už Nemecký futbalový zväz (DFB) nadviazal s 36-ročným kormidelníkom kontakt.

slovakia

left justify in out

Periodikum Sport1 a denník Bild uviedli, že Nagelsmann je stále zmluvne viazaný s Bayernom Mníchov, ten ho však vlani v marci oslobodil od všetkých povinností. Čestný prezident bavorského klubu Uli Hoeness naznačil, že Nagelsmannov prípadný presun do štruktúr DFB "určite nezlyhá".

 

Vo zväze sú za angažovanie nového trénera zodpovední prezident asociácie Bernd Neuendorf, predseda dozornej rady Hans-Joachim Watzke a športový riaditeľ Rudi Völler. Völler viedol v utorok národný tím v prípravnom zápase proti Francúzsku (2:1), po ňom sa vyjadril, že v tejto funkcii nemieni pokračovať. "Robíme to krok za krokom. Po mnohých diskusiách sa najprv predstaví profil a potom sa začnú konkrétne rokovania. Snažíme sa nájsť najlepšie riešenie," povedal pred tromi dňami Neuendorf.

 

Flick, ktorého odvolali po sobotnom prípravnom zápase Nemecka s Japonskom (1:4), má stále platnú zmluvu. Skončí sa mu až po majstrovstvách Európy v roku 2024, ktoré sa uskutočnia práve v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Przegląd Sportowy - Onet
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies