Volkswagen ako prvý na svete prekonal hranicu 10 miliónov predaných áut

NETKY.SK • 9 Január 2015, 18:01 • 2 min
Volkswagen ako prvý na svete prekonal hranicu 10 miliónov predaných áut

WOLFSBURG/MNÍCHOV - Koncern Volkswagen ako prvá automobilka na svete predal za jeden rok viac než 10 miliónov vozidiel i keď pôvodne plánoval dosiahnuť tento cieľ až v roku 2018. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Koncern v roku 2014 celkovo predal 10,04 milióna vozidiel a k rekordnému výsledku najviac prispela značka VW, ktorá predala 6,12 milióna osobných áut. Darilo sa aj prémiovej dcére Audi, ktorá predala 1,74 milióna kusov automobilov. Česká Škoda sa prvýkrát dostala do oblasti 7-miestnych čísiel s predajom 1,04 milióna áut.
     

Napriek nepopierateľnému rekordu nie sú čísla jediným ukazovateľom úspešnosti. Oveľa dôležitejším kritériom je suma, ktorú automobilky zarobia na každom predanom aute. A z tohto hľadiska je Volkswagen stále v tieni svojho najväčšieho konkurenta - japonskej Toyoty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies