Nemeckí lídri podľa Ankary podporujú rasizmus

NETKY.SK • 4 September 2017, 14:51 • 2 min
Nemeckí lídri podľa Ankary podporujú rasizmus

ISTANBUL - Nemecká kancelárka Angela Merkelová a sociálny demokrat Martin Schulz útočia na Turecko a prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s cieľom odvrátiť pozornosť od dôležitejších problémov, ako je napríklad nárast diskriminácie.

slovakia

left justify in out

V pondelok to uviedol Erdoganov hovorca Ibrahim Kalin. Vyjadril sa tak na margo predvolebnej televíznej debaty nemeckých politických lídrov, ktorá sa konala v nedeľu. Kalin ich za vyjadrenia o Turecku skritizoval a vyhlásil, že populizmus v nemeckej politike podporuje "diskrimináciu a rasizmus".


obrazok


Bývalý predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz v televíznom dueli povedal, že by ukončil prístupové rokovania Ankary pre čoraz autoritárskejšiu politiku tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. Merkelová, ktorá v minulosti spochybňovala, že sa Turecko vôbec niekedy k Európskej únii pripojí, sa k podobnému kroku odmietla zaviazať. Napriek tomu ostro skritizovala Erdoganovu vládu a vyhlásila, že "Turecko sa závratnou rýchlosťou vzďaľuje od všetkých demokratických praktík".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies