Nemeckí futbalisti, Djokovič a Dibabová s ocenením Laureus

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 17:03 • 2 min
Nemeckí futbalisti, Djokovič a Dibabová s ocenením Laureus

ŠANGHAJ - Nemecká futbalová reprezentácia, srbský tenista Novak Djokovič a etiópska vytrvalkyňa Genzebe Dibabová sa stali držiteľmi prestížnych ocenení Laureus Sports Awards v hlavných kategóriách za rok 2014.

slovakia

left justify in out

Ďalším laureátom ocenenia tejto svetovej športovej akadémie je v kategórii prelom roka austrálsky jazdec formuly 1 Daniel Ricciardo, v návrate roka uspel juhoafrický ragbista Schalk Burger a najlepšou športovkyňou s telesným hendikepom sa stala Američanka ruského pôvodu Tatyana McFaddenová, ktorá súťaží v atletike na vozíčku.

 

Futbalisti Nemecka sa na šampionáte v Brazílii stali majstrami sveta po finálovom triumfe nad Argentínou 1:0 po predĺžení. Nemci dostali v hlasovaní prednosť pred víťazným tímom v MS formuly 1 Mercedesom, šampiónom basketbalovej NBA San Antoniom Spurs, víťazným švajčiarskym tenisovým tímom v Davisovom pohári, šampiónmi futbalovej Ligy majstrov hráčmi Realu Madrid a golfovým tímom Európy, ktorý triumfoval v Ryder Cupe. 

 

Novak Djokovič vlani vyhral Wimbledon aj šampionát ATP World Tour Finals a rok ukončil ako svetová tenisová jednotka. Etiópska vytrvalkyňa Denzebe Dibabová sa stala halovou majsterkou sveta v behu na 3000 m a tiež víťazkou Kontinentálneho pohára na rovnakej trati. 

 

"Športové Oscary", ako znie prezývka ocenení Laureus Awards odovzdali prvýkrát v histórii v Číne. V Šanghaji nechýbali čínske športové celebrity nedávnej minulosti ako tenista Na Li, basketbalista Jao Ming či olympijský víťaz na 110 m prek. Liou Siang, ktorý len nedávno potvrdil ukončenie kariéry. 

 

Ocenenia Laureus pre najlepších svetových športovcov roka 2014: 

Športovec roka: Novak Djokovič (Srb.), tenis 
Športovkyňa roka: Genzebe Dibabová (Et.), atletika 
Športový tím roka: futbalová reprezentácia Nemecka 
Športový prelom roka: Daniel Ricciardo (Aus.), formula 1 
Športový návrat roka: Schalk Burger (JAR), ragby 
Športovec/Športovkyňa s telesným hendikepom: Tatyana McFaddenová (USA), atletika na vozíčku 
Športovec roka v akčných športoch: Alan Eustace (USA), držiteľ svetového rekordu v skoku s padákom z najväčšej výšky 
Výnimočný športový výkon: Na Li (Čína), tenis 
Ocenenie športového ducha: Jao Ming (Čína), basketbal 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies