PREZIDENTKA: Milan Ftáčnik bol výraznou postavou slovenskej politiky

NETKY.SK • 14 Máj 2021, 12:43 • 2 min
PREZIDENTKA: Milan Ftáčnik bol výraznou postavou slovenskej politiky

BRATISLAVA – Milan Ftáčnik bol výraznou postavou slovenskej politiky. Patril k tým ľuďom a politikom, ktorých aj názoroví oponenti rešpektovali. V reakcii na úmrtie bývalého ministra školstva a exprimátora Bratislavy to uviedla prezidentka Zuzana Čaputová. Jej reakciu poskytol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

slovakia

left justify in out

imgZuzana Čaputová vyzdvihla Ftáčnikove roky pôsobenia nielen ako politika, ale aj vysokoškolského pedagóga. „Svoje názory a idey presadzoval vždy vecne, slušne a s rešpektom. Jeho kultivovaný prejav bude v našej spoločnosti chýbať. Takých ľudí vo verejnej službe nikdy nie je dostatok. Za prácu pre ľudí aj pre svojich študentov mu patrí vďaka,“ povedala Čaputová. Zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodine a blízkym Milana Ftáčnika.

 

 


Ftáčnik zomrel vo veku 64 rokov. Pôsobil ako minister školstva v rokoch 1998 až 2002, tiež ako vysokoškolský pedagóg a primátor hlavného mesta Bratislava.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies