Nemecké úrady schválili bankrot Maple Bank, musí odškodniť klientov

NETKY.SK • 12 Február 2016, 13:24 • 2 min
Nemecké úrady schválili bankrot Maple Bank, musí odškodniť klientov

FRANKFURT NAD MOHANOM - Klienti nesolventnej frankfurtskej banky Maple Bank s kanadskými koreňmi môžu očakávať vrátenie vkladov.

slovakia

left justify in out

Úrad pre finančný dozor Bafin schválil prípad odškodnenia, frankfurtský správny súd otvoril konkurzné konanie a určil správcu konkurznej podstaty. Informovala o tom agentúra DPA.

Schválenie prípadu odškodnenia je predpokladom pre to, aby klienti získali peniaze zo štátom garantovaného fondu pre zabezpečenie vkladov.

 

Fond preverí nároky a uspokojí ich až do výšky 100.000 eur, vo výnimočných prípadoch dokonca do 500.000 eur. Za nároky, ktoré tieto limity prekračujú, zodpovedá fond Spolkového združenia nemeckých bánk. Maple Bank, ktorá mala len veľmi málo súkromných klientov, bola členom tohto združenia.

 

Maple Bank musela počas minulého víkendu (6.-7.2.) ukončiť činnosť, keďže pre nevyhnutné daňové rezervy jej hrozilo vysoké zadlženie. Banka potvrdila, že rezervy súvisia s nelegálnymi obchodmi s akciami z rokov 2006 až 2010. Jedenásť bývalých zamestnancov je podozrivých z daňových únikov v celkovej výške do 450 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies