Němcová odmietla Zemanovu požiadavku na notársky overené podpisy poslancov

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 08:10 • 2 min
Němcová odmietla Zemanovu požiadavku na notársky overené podpisy poslancov

PRAHA - Šéfka dolnej komory českého parlamentu Miroslava Němcová odmietla dnes požiadavku prezidenta Miloša Zemana, aby mu bývalé koaličné strany priniesli notársky overené podpisy svojich poslancov. Informoval o tom dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Zeman predtým vyhlásil, že po prípadnom neúspechu vlády Jiřího Rusnoka pri hlasovaní v Poslaneckej snemovni žiadal od pravicových strán ODS a TOP 09 overené podpisy ich poslancov. Zoznam s notársky overenými podpismi chce mať prezident skôr, než by uvažoval o tom, že by strany bývalej koalície poveril zostavením nového kabinetu. 

"Je to diktátorský postup a hrubý nátlak na snemovňu, ktorý nemôžeme akceptovať. Ak raz ustúpime, tak budeme plniť ďalšie nezmyselné a nerozumné požiadavky prezidenta," vyhlásila pre iDNES.cz predsedníčka Poslaneckej snemovne, ktorú ODS a TOP 09 navrhli za premiérku. 

Prezident podľa Němcovej svoju požiadavku možno ani nemyslel vážne, ale len žartoval, alebo bol pod vplyvom letnej virózy a horúčav. Pripomenula, že Zeman nežiadal žiadne overenie od notára na to, aby vymenoval Rusnokovu vládu, ktorá sa neopiera v snemovni ani o jediný hlas. Prezident podľa nej nemôže spochybňovať deklarovanú väčšinu 101 poslancov, pretože by sa takýmto spôsobom mohol neskôr dožadovať notárskeho overenia akéhokoľvek hlasovania v parlamente.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies