Nekompromisný žreb pre Rybárikovú vo Francúzsku

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 11:59 • 2 min
Nekompromisný žreb pre Rybárikovú vo Francúzsku

CROISSY-BEAUBOURG - Žreb nebol príliš milosrdný k slovenskej rekonvalescentke Magdaléne Rybárikovej na tohtotýždňovom tenisovom turnaji ITF Engie Open de Seine-et-Marne s dotáciou 60 000 USD na tvrdom povrchu v hale vo francúzskom Croissy-Beaubourgu. Bude čeliť domácej jednotke podujatia Océane Dodinovej, 58. v singlovom renkingu WTA. Stretnú sa prvý raz.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročná piešťanská rodáčka Rybáriková absolvuje len tretí turnaj po dvoch letných chirurgických zákrokoch. Vo februári bola v semifinále na "25-ke" ITF v nemeckom Altenkirchene, 5. marca nedohrala 1. kolo kvalifikácie na "60-ke" ITF v čínskom Ču-chaji. Zverenkyňa Petra Hubera figuruje na 453. priečke vo svetovom rebríčku, bola aj na 31. mieste. Môže využívať tzv. chránený renking v podobe 108. pozície. Rybáriková v júli podstúpila operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a v auguste mala pod skalpelom pravé koleno.

Hviezdou turnaja v Croissy-Beaubourgu je Švajčiarka so slovenskými koreňmi a nedávnou minulosťou sedmičky počítačového poradia Belinda Bencicová (135.). Dostala voľnú kartu a v 1. kole ju vyzve Nemka Antonia Lottnerová.

Zvučnými menami na štartovej čiare sú aj Rakúšanka Tamira Paszeková (možná osemfinálová súperka Rybárikovej), Britka Laura Robsonová či hostiteľka Virginie Razzanová, proti ktorej sa po odmlke od januárových melbournských grandslamových Australian Open vráti do diania Richel Hogenkampová. Holanďanka je zaujímavá vzhľadom na aprílový bratislavský antukový fedcupový duel v play-off o svetovú skupinu ročníka 2018.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies